24-годишният психолог поет Димитър Драганов издаде четвъртата си книга с

...
24-годишният психолог поет Димитър Драганов издаде четвъртата си книга с
Коментари Харесай

Психологът поет Димитър Драганов издаде психологически наръчник „Когато нямаше никого“

24-годишният психолог стихотворец Димитър Драганов издаде четвъртата си книга с психическа устременост „ Когато нямаше никого “ през началото на актуалната година дружно благодарение на Издателска къща „ Многоточие “, намираща се в град София. Авторът, приключил компетентност „ Психология “ във Великотърновския университетсподеля, че „ Когато нямаше никого “ е сензитивно признание, една книга, в която приказва откровено за тежък персонален миг, връхлетял го през миналата 2023 година – повратен епизод от битието, който му е оказал помощ да преодолее себе си и да поеме по нов път.



Димитър съумява да приключи своето произведение за 15 дни, като се е случвало в някои от тях постоянно да попада в така наречен психическо положение на „ поток “, тласкащо го към това да твори по 6 часа.
„ Човек би трябвало да умее да слага граници на останалите от социокултурната среда, в която действа, както и да не се разпознава напълно със своите осъществени достижения. Понякога усъвършенстването може да ни докара до персонален срив и може да се наложи да се изградим още веднъж от обзелата ни съсипия. Книгата ми „ Когато нямаше никого “ е персоналният ми образец по какъв начин стремежът към напредък може да изтощи силите ни, да ни сложи в изолирана позиция по отношение на динамичността на външния свят, както и да оформи мисълта по метод, по който да си мислим, че до нас няма никого и никой не може да разбере тягостното състояние, в което усещаме, че сме попаднали “.


Въпреки тъжното начало на книгата, нейният край е оптимистичен и ни припомня, че когато видимо нямаме никого, постоянно имаме себе си и не трябва да стопираме да имаме вяра в силата на светлината. Всеки, който би желал да се снабди със следния психически справочник, може да го направи, като изпрати известие на създателя за приемане на разяснения за поръчка – на неговия фейсбук профил или на имейл: [email protected].
Предстои книгата да бъде показана в разнообразни градове на страната през идните месеци.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР