24-годишният онкоболен Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес внезапно проговори

...
24-годишният онкоболен Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес внезапно проговори
Коментари Харесай

24-годишен онкоболен внезапно проговори на френски


24-годишният онкоболен Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес ненадейно проговори на френски, забравяйки родния си език по време на припадък на болежка. Историята му е разказана от в. „ Дейли мейл ”.

Мъжът почнал да страда от главоболие през септември 2021 година Лекарите му сложили диагнозата епилепсия, само че по-нататъшните проучвания посочили, че той има израстък в мозъка. Пациентът почнал да има проблеми със зрението и паметта. Често усещал " мъгла в главата си ".

По време на един припадък от болежка Джоунс ненадейно не запомнил родния си език. " Беше извънредно. Погледнах към приятелката си и се пробвах да кажа, че ще припадна от болежка, само че можех да мисля и да приказвам единствено на френски “, спомня си той. Няколко минути по-късно, когато положението на мъжа се възстановява, той още веднъж заговорил на британски език.

Джоунс ще би трябвало да се подложи на интервенция за премахване на недоброкачествен израстък, само че рискува да загуби зрението си. „ Звучи налудничаво, само че желаех да съм безсънен по време на интервенцията, с цел да мога да кажа на лекаря, в случай че имам проблеми със зрението си “, споделя мъжът пред английския вестник. Според хирурга може да бъде отхвърлен минимум 70% от тумора на пациента.

Младият мъж означи, че не би посмял да се подложи на интервенцията, в случай че не е татко на едногодишния наследник на Финник. „ Надявам се и в това време изпитвам боязън. Част от мен би желала да има повече време, с цел да реша дали нуждая се от интервенция, само че всичко се промени с помощта на моето малко семейство. Трябва да съм сигурен, че ще пребивавам дълго, тъй че това е по-малката от двете несгоди “, споделя той прекарванията си.

По-рано беше обявено за подрастващ от Нидерландия, който не помни родния си език за един ден и проговорил на британски, откакто се събудил от упойката за интервенцията. Освен това момъкът не разпознал личните си родители и бил сигурен, че се намира в американския щат Юта, където в никакъв случай не е бил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР