24-годишният Георги Генджов, който уби майка си - уважаваната бургаска

...
24-годишният Георги Генджов, който уби майка си - уважаваната бургаска
Коментари Харесай

Синът, убил майка си в Бургас: Гледах я 4 часа втренчено, докато се паникьоса, след това бързо я приключих

24-годишният Георги Генджов, който умъртви майка си - уважаваната бургаска учителка Рада Гешева, е направил потресаващи самопризнания пред проверяващите за действието си, съобщи Trud news.

Младият мъж, който страда от психологични проблеми, живеел самичък в квартира на ул. " Шейново " в центъра на града. В деня на убийството той споделил на майка си в телефонен диалог, че не се усеща добре. Затова учителката отишла в квартирата му и почнала да го чака да се прибере. Георги се завърнал след среднощ и видял майка си. В продължение на четири часа той се взирал безгласен в нея, до момента в който тя не се паникьосала.

Той мълчал от самото начало, след това станал, взел кухненски нож и го забил в нея. Ножът се счупил, по-късно Георги взел различен. Така, откакто ѝ нанесъл 40 прободни рани, спрял и се обадил първо на собствен другар, с цел да се похвали какво е направил, а след това и в полицията, с цел да каже, че е умъртвил майка си Рада. Чинно изчакал служителите на реда да дойдат, без изобщо да показва някаква страст или страдание.

" Това, което за мен е покъртително, е че причинителят не демонстрира никакво страдание и разкайване за случилото се. Напротив. Много невъзмутимо декларира, че е желал да завърши майка си бързо и по „ човечен метод “, съобщи пред публицисти в понеделник окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Старши комисар Емил Павлов, шеф на ОД Министерство на вътрешните работи, изложи хронологията след постъпването на сигнала за убийството. Те в действителност са били два – единият от приятеля на Георги, на който той е споделил какво е сторил, а няколко минути по-късно и от самия Георги.

„ На 21 януари в 4 сутринта в ОДМВР-Бургас има постъпил сигнал за намушкана жена на ул. " Шейново " 42. Екипът, който отива на място, открива жена на 64 години, която е без признаци на живот, както и синът ѝ – 24-годишен мъж, който е престъпно проявен. Жената е с голям брой прободни рани по цялото тяло, като синът прави цялостни признания за осъщественото действие. Мъжът през 2023 година няколко пъти е бил настаняван в Центъра за психологично здраве в Бургас, като последно е бил там през месец май 2023 година “, сподели старши комисар Павлов.

Прокурор Георги Чинев посочи, че на причинителя е повдигнато и предявено обвиняване за ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод. Нараняванията са в региона на гърба, бъбреците, краката. " Ако мога буквално да изтъквам казаното от него в хода на разпита, то е: „ Унищожих ѝ бъбрека “, описа прокурор Чинев.

През 2017 година Георги е арестуван за владеене на опиати, имало е данни, че използва дрога редовно.

Ще бъде назначена експертиза, която да покаже, дали Георги е бил с психологично разстройство сега, или е работил безусловно осъзнавайки какво прави.

„ Има данни, че е вземал медикаменти, в това число и такива, предписани за психическото му положение. Неговите изказвания са, че настойчивото предпочитание на майката той да бъде сериозен към положението си, да взема поддържащата терапия, той е интерпретирал като нейно предпочитание тя да спомага дружно с лекарите за увреждането му. “, сподели още прокурор Чинев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР