24-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел

...
24-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел
Коментари Харесай

24-годишната Бериван стреляла по приятеля си и след смъртта му

24-годишната Бериван Белялова, упрекната в убийството на своя 50-годишен другар Ивайло, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив. 

 50-годишният Ивайло е бил погубен от упор с 4 халосни патрона от 23-годишната си другарка Виж още

Спрямо 24-годишната жена е повдигнато обвиняване за закононарушение за убийството на Ивайло, осъществено на 6.01.2023 година в Пловдив, в апартамент в регион " Тракия ".

Обвиняемата е привлеченa към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение - ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинената Белялова към закононарушението, за което й е повдигнато обвиняване.

Окръжен съд - Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и от укриване.

По време на правосъдното съвещание стана ясно, че Белялова е произвела изстрел по към този момент издъхналия Ивайло.

Първите изстрели от упор с газов револвер след това се оказали съдбовни, защото провокирали мощно кръвотечение. 24-годишната обаче го гръмнала и откакто умрял. Мъжът е умрял в резултат на наранена артерия.

Защитата на Белялова изиска да се вземе по-лека мярка - " домакински арест " или " парична гаранция ". Изтъкна, че все още няма задоволително доказателства, които да уличават пловдивчанката в съзнателно ликвидиране и загатна за неизбежна защита. По думите й, жертвата се държала извънредно грубо, удрял главата на Белялова в стената, опрял й револвер в челото и я заплашвал с ликвидиране. Освен това, адвокатката на задържана сподели още, че не е избягала, а пробвала да избави живота на Ивайло, оказала му първа помощ, подала сигнал на тел. 112, след което посрещнала полицията и колата за спешна помощ.

Прокурорът изложи данни, които сочат, че по време на осъществяване на действието, оръжието е било в ръцете на обвинената. Също по този начин стана ясно, че има разпитани очевидци, които са загатнали за неприятните връзки сред обвинената и потърпевшия.

Според прокуратурата Белялова е неглижирала това, което е направила, като е дала несвързани пояснения, че се е защитавала. Изстрелите са били няколко, а един от тях е заимствуван към този момент след гибелта на Ивайло и това може да разсея тезата, че Белялова е работила в изискванията на неизбежна защита, добави още държавното обвиняване.

В последните си думи към съда Белялова сподели, че желае само по-лека мярка.

Въпреки това, магистратите оставиха под стража обвинената. 

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР