24-годишен мъж, заподозрян за поредицата от смъртоносни бомбени атентати в

...
24-годишен мъж, заподозрян за поредицата от смъртоносни бомбени атентати в
Коментари Харесай

Заподозреният за бомбените атентати в Тексас се самоуби

24-годишен мъж, обвинен за поредицата от смъртоносни бомбени атентати в Остин, Текас, се е самоубил по време полицейска интервенция за неговото залавяне, съобщи „ Ройтерс “.

Полицията е проследила обвинения до хотел по пътя за текаската столица Остин, когато той е отбил своята кола и се е самоубил, откакто е задействал взривно устройство, съобщи  шефът на полицията в Остин Брайн Манли пред кореспонденти.

„ Заподозреният е умрял, по тялото му има съществени пострадвания от детонацията, последвала детонирането на бомба в неговия автомобил “, добави Манли, като разясни, че става въпрос за бял мъж, само че не посочи неговото име.

В обществената мрежа Twitter се появиха фрагменти от охранителни камери, на които се вижда мъж с руса коса, носещ няколко колета.

The suspect was being pursued by law enforcement and detonated a device killing himself #AustinBombingspic.twitter.com/SCzehjERob

— nes (@maryparsons656j) March 21, 2018

Двама служители на реда са били наоколо до автомобила, когато бомбата се е взривила. Единият от тях е стрелял по транспортното средство, до момента в който другият е получил леки пострадвания от детонацията, сподели Манли.

Полицията предизвести жителите на Остин да бъдат изключително деликатни с подозрителните пакети и пратки пред своите къщи, защото към момента не е ясно дали обвиненият е изпратил и други бомби.

Бомбените набези, които лишиха живота на двама души и раниха минимум пет, започнаха на 2 март, когато Остин бе хазаин на годишния фестивал на технологиите и културата South by Southwest (SXSW).

Първите три взривни устройства бяха скрити в пратки, оставени пред къщи в разнообразни квартали в Остин. Четвърта бомба рани двама души през вечерта на 18 март, а през вчерашния ден се взриви колет в склад на компанията за куриерски услуги FedEx.

Жертвите на първите две бомби бяха чернокожи мъже, което породи подозрения, че става въпрос за закононарушения на расова основа. По-късно следователите обявиха, че идващите няколко детонации вършат тази доктрина по-малко евентуална.

Шефът на полицията съобщи, че следователите към момента няма ясна визия какъв е бил претекстът на серийния бомбаджия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР