24 дни след проведените предсрочни парламентарни избори, президентът Румен Радев

...
24 дни след проведените предсрочни парламентарни избори, президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът започва консултации с парламентарните групи

24 дни след извършените предварителни парламентарни избори, президентът Румен Радев стартира посочените в Конституцията политически съвещания с парламентарните групи, преди за връчи първи мандат за сформиране на постоянно държавно управление. На " Дондуков 2 ", от 13 часа е поканена парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили. Държавният глава към този момент разгласи, че този път няма да бърза с политическите съвещания и връчването на мандати, с цел да даде време на депутатите да одобряват бюджета за идната година и значимите закони за приемането на средствата по Плана за възобновяване.
Прочетете още
 

Държавният глава аргументира по-бавните съвещания:

 

" Няма да бързам, тъй като Народното събрание има да свърши много работа. Очаквам и партиите да поемат своята отговорност и да не се позволява грешката на последния парламент, когато - помните - въпросът за властта, който напълно не е незначителен, някакси обсеби цялата активност на Народното събрание. Един месец не можаха да сформират съответните парламентарни комисии, Народното събрание потъна в кавги ".

 

Приемането на бюджет за следващата година е значима тематика за депутатите, уточни Радев.

 

В хода на консултациите с парламентарните групи изчерпателно ще се разяснява по какъв начин да се преодолеят рецесиите в страната:

 

" Българската парламентарна политическа система върви към рецесия. Начинът да се излезе от тази рецесия е да се върне доверието на българските жители в парламентаризма, в парламентарната република. Това ще стане, когато хората видят, че техните национални избраници преди всичко слагат техните потребности и техните упования ", сподели президентът.

 

Запитан дали е оптимист за съставянето на държавно управление, президентът отговори, че това ще е ясно едвам след края на консултациите и връчването на първия мандат. само че пък разяснява една от концепциите - ГЕРБ да предложи държавно управление на малцинството:

 

" Това зависи напълно към какви цели и правила ще се обединят партиите за взаимоотношение вътре в границите на Народното събрание и парламентарните механизми, тъй че да може да работи кабинет на малцинството. Знаете, че това в България е извънредно мъчно ".

 

Първи на " Дондуков " 2 през днешния ден отиват от ГЕРБ-СДС. А както бе обявено в предварителните мнения на Радев, той ще приказва с партиите и за модернизацияга на армията:

 

" Самото споменаване или търсене на заместващ или допълващ потенциал на нашите качества значи, че ние ги нямаме. Нямаме ги поради дълги години на политическа безнаказаност към българската войска ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР