24-часово наблюдение на язовирите на територията на страната, за които

...
24-часово наблюдение на язовирите на територията на страната, за които
Коментари Харесай

Наблюдават денонощно язовирите

24-часово наблюдаване на язовирите на територията на страната, за които Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) дава отговор, е разпоредено от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Язовирите ще се следят непрекъснато поради проливните дъждове в доста области на страната, записаните количества на падналите превалявания и постъпилата от Националния институт по метеорология и хидрология прогноза за рискови феномени и идни наводнения. Денонощно ще се наблюдават и водните размери на язовирите .

Ще се реализира надзор по Закона за водите за осъществяването на ограниченията, обезпечени от притежателите за безвредната им употреба и изправното техническо положение на язовирните им стени и оборудванията към тях.

ДАМТН ще бъде в непрестанен контакт с всички структури, които имат отношение и наблюдават за положението и водните равнища в язовирите.

Към сегашния миг не са зародили спешни обстановки с язовирни стени и оборудванията към тях при следените от ДАМТН язовири.
 Евакуират 35 индивида от село Клисурица Обновена
Евакуират 35 индивида от село Клисурица

Пожарникари и военни отиват да оказват помощ в Берковица

Припомняме, че тази заран превантивно бяха евакуирани 35 индивида от село Клисурица , заради заплаха от преливане на локалния микроязовир, след голямото количество превалявания, които паднаха през вчерашния ден в общините Берковица и Георги Дамяново. В двете общини бе оповестено и отчасти бедствено състояние поради нанесените вреди по инфраструктурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР