24 часаСвенливо проституцията у нас ще стане напълно законнаВ понеделник

...
24 часаСвенливо проституцията у нас ще стане напълно законнаВ понеделник
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Свенливо проституцията у нас ще стане изцяло законна

В понеделник - 9 март, единствено ден след женския празник, хиляди проститутки в България могат да въздъхнат с облекчение. Тогава изтичат публичните съвещания по един стратегически документ със скучното име " Проект на нова идея за наказателната политика 2020-2025 ", оповестен за разискване от Министерството на правораздаването. Той задава рамките за промени в законите съгласно правото на Европейския съюз. Стана прочут с предлагането за анулация на доживотния затвор без право на подмяна. В същия план обаче има нещо, което е доста по-секси - " декриминализация на публични действия с понижена социална заплаха ". Там аргументирано се разискват мъртви членове от Наказателния кодекс (НК), от които няма потребност, не се ползват и са непотребни поради развиването на публичните връзки.

Едно от тях директно визира проститутките, индиректно клиентите им и по никакъв метод сводниците. Свенливо, под линия, наред със скитничеството и повторната приложимост на пощенски марки, като образец за закононарушение, което не се преследва дейно и няма смисъл да го има, е посочено това по член 329 от Наказателен кодекс - единствения член (от закона), който плаши армията от жрици на любовта. Но единствено официално, както ще стане ясно по-долу.

Труд

Шефът на ВиК-Шумен оглавява новия държавен воден холдинг

Инж. Илиян Илиев, шеф на ВиК-Шумен, ще оглави новият държавен ВиК холдинг. Това стана ясно в събота по време на визитата на зам.-министър Николай Нанков в града, който придружаваше министър председателят Бойко Борисов при ревизия на рушащия се стадион.

Държавният холдинг ще съфинансира обектите и ще оздрави 4 ВиК-дружества в тежко състоние, измежду които и шуменското. Освен това, холдингът ще поддържа и създаване на " система Дунав " за различно, аварийно водозахранване на няколко града, измежду които Шумен, Търговище, Велики Преслав, Попово, Нови пазар. Прогнозно инвестицията за докарване на вода от река Дунав ще бъде към 48 млн. лева

Монитор

Борисов: България е образец за спрявяне с незаконната миграция

Споразумението Европейски Съюз -Турция важи с цялостна мощ. Важното е, че българите спят умерено, тъй като хората помнят какво беше в Харманли, Овча купел, в центъра на София. Дано този проблем в района се реши скоро, тъй като всеки един спор вреди на туризма и вложенията.

По тематиката с митинга на медицинските сестри подчертах, че неведнъж съм показвал уважението си към тях. Изпълнили сме огромна част от обещанията си, работим със синдикатите и скоро следва да предложим пакет от ограничения, заключава министър председателят.

Сега

Министър: Ремонтирането на язовир не е като на лятна кухня

" Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си ". Така икономическият министър Емил Караниколов разяснява пред Нова тв работите по язовир " Студена ", който зарежда жителите на Перник с вода. Градът е в невиждан воден режим от месеци, а властта налива милиони за построяването на нов тръбопровод, който минава през София и който се бави. Караниколов персонално управлява дейностите по " Студена ".

Трудно върви и ремонтирането на стотиците язовири, които би трябвало да преминат под неговата настойчивост. В момента се работи по 6 от общо 400 водоема.

Капитал дейли

Вирусът ще мине, въпросът е по какъв начин

С съвсем 100 хил инфектирани и над 3300 жертви в международен мащаб епидемията от Covid-19 продължава да се разраства, само че в последната седмица потегли в друга от досегашната посока. От 26 февруари насам, случаите на новозаразени с ковид в останалата част от света надвишават тези в Китай, като максимален принос за това имат локалните епидемии в Италия, Иран и Южна Корея. Случаите се усилват всеки ден, нови страни оповестяват за инфектирани на територията си и е въпрос на време първите случаи да бъдат открити и в България. Заедно със здравната рецесия над света към този момент надвисва и сянката на икономическата криза. Добрата вест е, че Китай към този момент съумява да понижи мощно скоростта на епидемията, само че главният въпрос сега е дали Европа и останалата част от света ще се оправят със болестта толкоз дейно. Въпросът не е дали ще мине - това ще се случи през идващите най-вече три месеца, а какъв брой огромни ще бъдат вредите от него.

Дума

" Български пощи " търси частна компания, която да доставя печата за 15 млн. лв. годишно

Държавата е подготвена да даде близо 60 млн. лв. за четири години на частна компания, която да се заеме с разпространяването на печатните медии. От " Български пощи ", които бяха натоварени с доставянето на печата, са оповестили социална поръчка за цялата активност - от обмисляне до връщане на непродадените издания. Стойността на плана е по 15 милиона лв. годишно или 60 млн. за четири години напред. Това напълно действително значи, че поръчката може да бъде дадена и на досегашните разпространители, които стопираха активност след банкрута на " Лафка " и са директно свързани с Делян Пеевски. Те имат създадена мрежа от дистрибутори и крайни точки за продажба.

Обявената публичен поръчка осветлява фарса, който разигра министър председателят Бойко Борисов, обявявайки, че страната ще поеме разпространяването на печата. Всъщност решението на властта оказва помощ на Пеевски да спести разноски по дистрибуцията и по едно и също време с това министър председателят " извършва " обещанието си отпреди година, че ще разбие монопола на пазара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР