23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс е на корицата

...
23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс е на корицата
Коментари Харесай

Серина Уилямс проговори за ужаса, който я сполетя след раждането

23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс е на корицата на американския Vogue с щерка си Алексис Олимпия. Официално това е най-малката звезда, красяла стилната библия, макар че постоянно е имало фотосесии на майки и дъщери.

Наследницата на Серина се роди през есента на 2017-а и в този момент прави светския си дебют в публична фотосесия, дело на Марио Тестино. Впечатление прави, че през януари изданието започва с чернокожата актриса Лупита Ньонго, като за февруари продължава наклонността с втори следващ брой, на който е цветнокожа звезда.

В изповедта си за Vogue тенис звездата приказва за редицата здравословни проблеми, които е имала след раждането. На Серина й се наложило да роди с цезарово сечение, тъй като сърдечната активност на бебето по време на контракциите е била доста слаба. Операцията предходна добре, брачният партньор на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната шнур и дребната Олимпия е била сложена на гърдите на майка си за първата си среща. " Чувството е необикновено, само че по-късно всичко се обърка. Докато се възстановявах в болничното заведение от интервенцията, внезапно почувствах, че не мога да вдишвам. Предположих, че имам белодробна емболия, защото познавам признаците на тази болест, от която съм боледувала преди шест години ", споделя 36-годишната спортистка.

Тя поискала да мине през скенер, лекарите обаче считали, че признаците са поради обезболяващите медикаменти, които взима, и че си фантазира. Все отново, вършат скенер и диагнозата се оказва безусловно вярна - Уилямс има белодробна емболия. " Казах им: слушайте лекар Уилямс ", споделя още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка още веднъж би трябвало да отиде в операционната. По време на интервенцията лекарите установяват, че тя има и хематом в корема. Предприемат нужните ограничения и резултатът е: Серена Уилямс остава няколко седмици прикована на легло.

Към днешна дата тенисистката се усеща по-добре и може да извършва професионалните си задължения. Всъщност минава й и мисълта да се отдръпна от тенис корта, само че счита, че всичко ще стане последователно, тъй като копнее за още победи. " Изкушена съм да прекъсна спортните си изяви и да се отдам напълно на фамилния живот със брачна половинка ми Алексис Оханян в Сан Франциско, да бъда " просто майка ", споделя пред списанието спортната звезда. Все отново обаче желанието и упоритостта за нови победи не й разрешава с лека ръка да постави завършек на изявите си в тениса. " Искам да печеля още трофеи на Големия шлем " (Grand Slam) ", безапелационна е тя. В своя актив Серена има 23 трофеи, само че желае да стигне до 25, с цел да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света. " Жените от време на време ги учат да не мечтаят толкоз, колкото мъжете. Много се веселя, че имам щерка, тъй като ще я науча, че в действителност нищо няма предел или рамки ", споделя още американката.

Въпреки тъгите, през които е предходна, Серина Улимяс има вяра, че детето ще й помогне да продължи напред. " Смятам, че Алексис ще ми помогне. Когато бях нервна, губех мачовете, в този момент имам възприятието, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прелестно бебе ме чака у дома, ме кара да мисля, че нямам потребност от толкоз доста мачове. Нямам потребност от пари, от трофеи и авторитет. Искам ги, само че нямам потребност. Това е ново, друго възприятие за мен ", споделя афро-американската звезда. А дали дребната принцеса ще последва майка си в спорта? " Искам да я видя в политиката, може да се кандидатира за президент ", отсича Уилямс. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР