23-годишният студент Теодор Цветков преплува днес благотворително езерото в Лесопарка

...
23-годишният студент Теодор Цветков преплува днес благотворително езерото в Лесопарка
Коментари Харесай

Младеж преплува ледено езеро заради малката Мартина

23-годишният студент Теодор Цветков преплува през днешния ден благотворително езерото в Лесопарка „ Липник “ край Русе. Младежът провежда акцията в поддръжка на 3-годишната Мартина Танева от Банско, която пострада преди няколко месеца.

Момиченцето изпадна в кома след усвояване на желатинова капсула, последва интервенция в чужбина, а в този момент има потребност от средства за рехабилитация, предава БГНЕС.

За Теодор благотворителността е нещо обикновено и взе участие постоянно в начинания, които поддържат най-много заболели деца. И защото е треньор по плуване, взема решение да направи благотворително плуване в езерото.

При температура на въздуха 8 градуса и на водата 1 градус младежът преплува към 200 метра от единия до другия бряг. Успоредно с него се движеше лодка с доктор и водолаз, които да оказват помощ, в случай че нещо се обърка.

„ Трябва да си оказваме помощ един на различен и да потвърдим, че към момента има положителни хора и освен по Коледа стават чудеса “, споделя младежът.

По време на акцията са събрани към 3000 лева, които са преведени по дарителската сметка на дребната Мартина, с цел да подкрепят рехабилитацията й. /Марица.бг

тагове юноша ледено езеро мартина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР