23-годишният журналист от спортната редакция на bTV Калоян Кюркчиев се

...
23-годишният журналист от спортната редакция на bTV Калоян Кюркчиев се
Коментари Харесай

Млад журналист от bTV сред най-добрите

23-годишният публицист от спортната редакция на bTV Калоян Кюркчиев се подреди измежду най-хубавите млади кореспонденти в Европа за 2021 година Той е отличен в категорията за видеосъдържание при репортерите под 30-годишна възраст нa AIPS.

Роденият в Троян ученик на Факултета по публицистика и всеобщи връзки към СУ " Св. Климент Охридски “ завоюва доверието на журито с документалния си филм " Божията ръка “, отдаден на Диего Марадона и излъчен в поредицата на bTV Репортерите.

Още един кадър на спортната редакция на bTV откри място в същата категория и това е Себастиан Чарлз за изявлението си с чичото на международния първенец в тежка категория по бокс за експерти Тайсън Фюри – Питър Фюри – " Затвор и бокс “.

Само преди седмица спортната редакция на bTV получи най-голямото самопризнание – Димитър Тасев получи специфичната премия на AIPS за проверяваща публицистика за документалния филм " Допинг в дълбоките води “, предизвикан от допинг абсурда в българското плуване. В центъра на следствието стои запис от скрита камера с президента на федерацията по плувни спортове у нас Георги Аврамчев, който признава, че стига да пожелае, би могъл да скрие спортисти от допинг инспекция.

Наградата на Димитър Тасев бе връчена персонално от президента на AIPS и легенда на спортната публицистика от италианския вестник " Гадзета дело спорт “ Джани Мерло. Досега в никакъв случай наш публицист не е стигал толкоз надалеч в годишните награди на Световната асоциация на спортните публицисти, колкото Тасев. Този негов приз е извънредно самопризнание, както за bTV, по този начин и за българската спортна публицистика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР