22 самоходни кораба и тласкача, както и около 50 секции

...
22 самоходни кораба и тласкача, както и около 50 секции
Коментари Харесай

22 кораба са се струпали край Белене заради ниско ниво на река Дунав

22 самоходни кораба и тласкача, както и към 50 секции са се струпали в Беленския сектор на река Дунав. Причината за това е ниското равнище на водата.

Ниското равнище на река Дунав затруднява корабоплаването в българския сектор, като огромен брой плавателни съдове изчакват в региона на Белене, заяви шефът на дирекция „ Речен надзор-Русе “ към организация „ Морска администрация “ капитан Иван Жеков.

При Белене, където в сектор от към 15 километра са се струпали 22 самоходни кораба и тласкачи, както и 50 секции, минималната дълбочина на прегазване е 1,80 метра.

По тази причина капитаните на кораби би трябвало или да изчакат по-добри навигационни условия, или да претрупват част от стоката, с цел да облекчат плавателните съдове и по този начин с по-малко прегазване да преминат, изясни кап. Жеков.

По това време на годината товарите са насипни и тежки, което основава проблем при плаването в ниски води. Задръстването към Белене затруднява прекосяването и на круизните кораби.

По данни на изпълнителната организация „ Проучване и поддържане на река Дунав “ равнището при Русе през днешния ден е 22 см по отношение на условната кота „ нула “. Прогнозата за идните два дни е то да се повиши, само че единствено с два сантиметра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР