22-рият военномедицински екип замина за Мали, съобщиха от Военномедицинска академия.

...
22-рият военномедицински екип замина за Мали, съобщиха от Военномедицинска академия.
Коментари Харесай

22-рият военномедицински екип замина за Мали

22-рият военномедицински екип отпътува за Мали, оповестиха от Военномедицинска академия . Там нашите военни медици ще се грижат за персоналния състав на щаба на интервенцията, който е основан в столицата Бамако.

" Желаем ви триумф и да се върнете живи и здрави. Вярваме, че ще затвърдите положителното показване на екипа ни, който сега е в Мали ", съобщи полковник доцент доктор Димо Димов, който е шеф на Катедра " Медицина на бедствените обстановки " във ВМА.

Продължителността на задачата е 4 месеца , а промяната на военните медици става на ротационен принцип. З

а първи път екип на ВМА се включва в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на африканската страна през 2013 година

Българските военни медици вземат участие в разнообразни филантропични и мироопазващи задачи в чужбина повече от век , като постоянно са получавали отлична оценка за представянето си.

Припомняме, 20-ият военномедицински еки п отпътува за Мали на 11 март 2019 година

На 19 ноември 2018 година 19-ият четиричленен екип от български военни медици отпътува за Мали.

На 14 април 2018 година бе награден екипа на 16-ия наш контингент от военни медици в Мали.

Със своите 1 240 000 km² Мали е една от най-големите страни в Африка и е на 24-то място в света по повърхност. Страната няма изход на море. Общата дължина на границите е 7 243 km. Столица на Мали е град Бамако.

Мали се смята за наследница на Малийската империя, само че до 1960 година е била позната като Френски Судан. Според организацията Freedom House страната е измежду най-демократичните в Африка и се дава огромна независимост на медиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР