22 милиона тона зърно са блокирани в Украйна. Това заяви

...
22 милиона тона зърно са блокирани в Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

22 млн. тона зърно са блокирани в Украйна

22 милиона тона зърно са блокирани в Украйна. Това съобщи президентът Владимир Зеленски, който сподели, че страната договаря с Турция и Организация на обединените нации за износа на зърно.

На брифинг с шведския министър председател той акцентира, че осъществяването на този план " ще бъде мъчно тук-там, само че несъмнено допустимо ", тъй като, както Украйна, като страна експортьор на зърно, по този начин и фермерите, които се нуждаят от експорт, с цел да се приготвят за сеитбата през идната година, са нетърпеливи да го създадат, написа Нова.

В момента Украйна работи с Организация на обединените нации, и по-специално - непосредствено с генералния секретар на организацията Антониу Гутериш. Москва упорства част от глобите, наложени й от Запада, да бъдат отстранени, с цел да възобнови своя експорт на зърно и торове.

Украйна упреква Русия в кражба на зърно и това, че от началото на войната е изнесла минимум 400 000 тона от окупирани територии. Турция към този момент съобщи, че ще се опълчи на Русия или която и да е друга страна да взима украинско зърно и други артикули и да ги продава нелегитимно на интернационалните пазари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР