22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал обяви

...
22-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал обяви
Коментари Харесай

Рафаел Надал пропуска и Мастърса в Монте Карло

22-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Рафаел Надал разгласи решението си да се отдръпна от тенис шампионата от сериите Мастърса в Монте Карло заради травма.

По този метод испанецът отсрочи за следващ път завръщането си на корта, като в пространството се появиха клюки, че той даже може да пропусне и тазгодишния Ролан Гарос.

" Здравейте на всички! Tова са доста сложни моменти за мен. За страдание, би трябвало да ви кажа, че няма да играя в Монте Карло. Тялото ми просто не ми разрешава. И даже да работя интензивно и поставям оптимални старания всеки ден с цялата воля да играя и да се състезавам още веднъж на доста значимите за мен шампионати, истината е, че през днешния ден не мога да го направя. Нямате визия какъв брой ми е мъчно да не мога да играя тези шампионати ", написа Надал в обществените мрежи.

" Единственото нещо, което мога да направя, е да приема обстановката и да се опитам да виждам в близкото бъдеще, запазвайки вълнението и волята за игра, с цел да имам късмет нещата да се оправят. Благодаря още веднъж на всички, както постоянно, за поддръжката и най-хубавите пожелания! ", добави Матадора.

В своята кариера Рафаел Надал е печелил купата в Монте Карло рекордните 11 пъти, само че последният му триумф пристигна през 2018 година.

От началото на сегашния сезон пък испанецът е взел присъединяване само в конкуренцията от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия, където обаче отпадна на четвъртфиналите от представителя на домакините Джорджън Томпсън.

Впоследствие на Рафа му се наложи да се откаже на присъединяване на Australian Open, както и на всички последващи съревнования поради травми.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР