22-годишният син на директора на Националното следствие и зам. главен

...
22-годишният син на директора на Националното следствие и зам. главен
Коментари Харесай

НАП изчисти и зам. главен прокурор за "Апартаментгейт"

22-годишният наследник на шефа на Националното разследване и зам. основен прокурор Борислав Сарафов, който учи и живее в чужбина, има финансовата опция да купи парцели за над половин милион лв.. Това е изводът на Национална агенция за приходите, която ревизира проблема с Боби Сарафов като част от забърканите в " Апартаментгейт ". Така, ден откакто чист от абсурда излезе към този момент някогашният началник на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, безпроблемно богат се оказа и наследникът на зам. главния прокурор. От Национална агенция за приходите обаче към момента не са завършили с проверките на другите, забъркани в абсурда, оповестиха в специфичното си известие от прокуратурата.

" Според Национална агенция за приходите не са открити несъответствия сред заявените и/или получени приходи и имущественото положение на физическото лице – наследник на Б. Сарафов. Ревизията обгръща интервала 1 януари 2015 - 31 декември 2018 година ", настояват от държавното обвиняване.

Сделките на младежа, роден през 1997 година, са станали през 2018 и 2019 година и бяха осветени от  " Биволъ ". Както " Сега " към този момент писа, във фирмените регистри няма данни синът на Сарафов да се занимава с бизнес. В същото време през 2018 и 2019 година той е съумял да се снабди с две жилища в влиятелния затворен комплекс в Бояна  " Еделвайс ". През август 2018 година е закупил от " Еделвайс-3 Бояна " ЕООД ателие от 149 кв. м с общите елементи и две тераси с обща повърхност 87 кв. м, както и гараж от 58 кв. м. Апартаментът е платен на цена от 109 542 евро, или 214 247 лева, демонстрира информация в нотариалния акт ( " Биволъ " загатва по-висока цена, която евентуално се дължи на облагане на договорката на данъчна оценка). Това прави 735 евро на кв. м без включени тераси. В момента комплексът се популяризира с цени, започващи от 1224 евро на кв. м. При гаража материалният интерес по договорката е посочен в Имотния указател като 57 600 лева. През 2019 година Сарафов е купил от същата компания второ ателие в комплекса от 137 кв. м с общите елементи и тераса от 10 кв. м, като платената цена по договорката е 98 186 евро, или 192 035 лева (717 евро на квадратен метър без терасата).

Така единствено за две години синът на Борислав Сарафов е вложил крупни суми за придобиване на имущество, като няма данни за покупко-продажбите да са употребени ипотечни заеми. В този интервал Сарафов-младши е получил доход от продажба на личен апартамент в " Люлин ", като за това жилище цените са доста по-пазарни, акцентира " Биволъ ". Апартаментът от 65.2 кв. м е продаден за 68 000 евро, или 1043 евро на квадратен метър. Справка на " Сега " сподели, че Боби Сарафов има още една договорка в този интервал, само че в с. Пролеша. В края на 2017 година той е придобил там постройка и парцел от 844 кв. м при веществен интерес от 44 000 лева При навършено пълноправие на сина татко му Борислав Сарафов не е задължен да включи данни за тези имотни покупко-продажби в декларациите си.

Фирмата, продала жилищата на Боби Сарафов, до 2015 година е била благосъстоятелност на " Артекс инженеринг ", а след това минава под шапката на " Евро Пропърти БГ ". От компанията разясниха пред " Биволъ ", че двете ателиета са продадени на зелено, а контрактуваната за тях цена е пакетна. Това опонира на записаното в нотариалните актове за двете покупко-продажби.

Декларациите на Сарафов-старши не са налични на уеб страницата на Инспектората към Висшия правосъден съвет, защото, откогато институцията популяризира персоналните данни на арбитър Мирослава Тодорова, спря достъпа до сякаш обществения указател.

Пожарна охрана СПЕШНОСТ

В понеделник прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет ще се събере изключително, с цел да възвърне на работа в Специализираната прокуратура Пламен Георгиев. Георгиев е подал молба за възобновяване в прокуратурата веднага откакто в сряда хвърли оставка от КПКОНПИ. Георгиев не е работил като прокурор от 2011 година, когато стана заместник-министър на правораздаването, а по-късно беше определен за началник на комисията за конфискация. Очаква се прокурорската гилдия на съвета да възвърне Георгиев без проблем и без да разисква има ли морални качества, да се върне в правосъдната власт след абсурда.

Пред медиите в сряда Георгиев се разказа като почтена жертва на медиен напън, проведен от неназовани " олигарси ", и се оплака, че се притеснява за сигурността на фамилията си, защото получавал закани.  " Отдавна взех решението, само че изчаквах, защото не можех да си разреша да подам оставката, преди да излезе, че аз съм един чист човек ", разгласи Георгиев в коридорите. Той се похвали, че НАП не е открила нито стотинка разминаване в приходите му. Името на Георгиев беше забъркано в абсурда с жилищата, откакто излезе информация за негов тризонет с обширна тераса с барбекю и сауна, за която шефът на КПКОНПИ обясняваше, че е обща част, въпреки достъп до нея да има единствено той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР