22-годишният Никифор от котелското село Кипилово живее с диагнозата хидроцефалия

...
22-годишният Никифор от котелското село Кипилово живее с диагнозата хидроцефалия
Коментари Харесай

Мъж с хидроцефалия дари 15 хиляди лева на малката Мартина от Банско



22-годишният Никифор от котелското село Кипилово живее с диагнозата хидроцефалия - струпване на течност в кухините на мозъка. Преди месец самичък почнал да събира пари за интервенцията си. Около седмица по-късно разполагал с повече, в сравнение с му е нужно.

Затова Никифор взема решение да върне положителното, като подари част от събраните за него средства на други хора в неволя. Изпраща по 15 хиляди лв. на многодетна майка с онкозаболяване и на 3-годишно момиченце с тежка диагноза.

Мартина Танева от Банско е момиченцето, за което Никифор е дарил пари. Допреди два месеца тя е изцяло здрава, само че изпада в кома откакто се задавя с хапче и то попада в трахеята, оповестява БТВ.

„ До 3 октомври бяхме в „ Пирогов”, от там ни изписаха с диагноза кома и хипоксична енцефолапатия, просто всички ни споделяха молете се, молете се, свършиха си докторите работата, върнаха я към живот”, споделя майката Катрин Костадинова.

Семейството отпътува за болница в Турция, където детето е оперирано. След интервенцията Мартина е с отворени очички, усеща досег, само че не чува. Не е в схващане. Много я боли и плаче. Сега клиника в Израел дава вяра за Мартина.

Историята трогва Банско и региона. За дни са събрани 160 хиляди лв..

Фотографът Георги Ангелов продава творбите си благотворително, с цел да подари за детето: „ Аз и дадох обещание на мъничката, че когато оздравее и се изправи на крайници, да и направя една страхотна фотосесия на Банско на площада”. И до момента в който хората оказват помощ, майката чака знамение.

Кампанията по набирането на средствата продължава. Който желае може да помогнете с подаяние по банкова сметка: BG96BUIB78371039070002, СИбанк, Катерина Костадинова Танева /Юнчова/.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР