22-годишната Хана Йоберг сътвори една от сензациите в биатлона при

...
22-годишната Хана Йоберг сътвори една от сензациите в биатлона при
Коментари Харесай

Шведка сътвори сензация в биатлона, Кадева 53-та

22-годишната Хана Йоберг сътвори една от сензациите в биатлона при дамите, откакто завоюва олимпийската купа в самостоятелния старт на 15 километра на Зимите олимпийски игри в ПьонгЧанг.

Младата шведска състезателка не позволи нито една неточност на огневия рубеж в четирите си стрелби и пресече финалната линия за 41 минути 7.2 секунди, изпреварвайки посочените за фаворитки Анастасия Кузмина (Словакия) и Лаура Далмайер (Германия).

Двукратната олимпийска медалистка Кузмина позволи две неточности в своята пукотевица и финишира на 24,7 секунди от победителката. Далмайер, която до момента в ПьонгЧанг победи с купата в спринта, а след това финишира първа и в преследването на 10 километра, през днешния ден позволи една неточност още в първата си пукотевица, което й коства опцията да се бори за трети златен орден от Олимпиада. Тя ще има още един късмет да го реализира на всеобщия старт в петък, където е посочена още веднъж за любимец, с което да се трансформира и в първата биатлонистка в историята с три самостоятелни златни оценки.

От българските състезателки най-добре в конкуренцията през днешния ден се показа Даниела Кадева, която приключи на 53-то място. Българката стартира ужасно конкуренцията, откакто направи две нули в своята пукотевица, класирайки се измежду първите 20 участнички. Впоследствие обаче Кадева позволи общо три неточности в идващите си две стрелби, което я срина в крайното класиране. Стефани Попова се класира 77-ма с пет неточности, а Десислава Стоянова 79-та със седем пропуща и закъснение от 9 минути и 13.1 секунди от Йоберг. Емилия Йорданова финишира 82-ра от 87 състезателки, откакто позволи общо шест неточности на огневия рубеж. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР