22-23 дни от началото на учебната година 100 заразени деца

...
22-23 дни от началото на учебната година 100 заразени деца
Коментари Харесай

МОН с готовност да отвори Център за електронно обучение на деца от вкъщи

22-23 дни от началото на образователната година 100 инфектирани деца и възпитаници и 99 учители. Това съобщи в ефира на министърът на образованието Красимир Вълчев.

" Процентът не е висок. Това са 4 пъти по-малко от общите стойности за страната ", разяснява той. Министърът заяви, че има подготвеност за отваряне на един Център за електронно образование на деца от у дома.

" Карантинираните паралелки са 5 на 1000, т.е. 5 не учат, 995 учат. Сега започнаха да се връщат първите карантинирани при започване на годината, защото мина 14-дневният интервал, тъй че, в случай че се запазят тези стойности приблизително на ден 200, това чакаме да бъде и цената на карантинираните, процентът на карантинираните паралелки - половин % ", безапелационен бе Вълчев.

По думите му е доста евентуално през януари и февруари да има по-значително затваряне на учебни заведения и детски градини. " Пак не приказваме за цялата система, както беше пролетта, а в обособени общини, области, при постигане на праговите стойности за грипните вируси. Знаете, че децата доста повече боледуват от грипни вируси, назад на ковид, където при тях процентът е доста по-нисък ", сподели министърът на образованието.

" Нашият режим в учебно заведение е по-либерален в сравнение с в други страни, където се изискват да стоят от самото начало с маски в час. В общия случай под 10% да прекосят коридора, да излязат на открито на двора или да отидат до тоалетна се постанова. Относно разрешените дни за неявяване от учебно заведение, по решение на родителя са 10 дни, 3 - от класния началник, 10 - от шефа. Ние сме в такава обстановка, в която непрекъснато би трябвало да търсим салдото сред правото на обучение и правото на здраве ", сподели министър Красимир Вълчев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР