21-вото издание на един от най-престижните международни фестивали за късометражно

...
21-вото издание на един от най-престижните международни фестивали за късометражно
Коментари Харесай

165 филма на фестивала за късометражно кино In The Palace в Перник

21-вото издание на един от най-престижните интернационалните фестивали за късометражно кино IN THE PALACE ще се организира от 29 юни до 6 юли в град Перник. Селекцията на фестивала включва 165 кино лентата от целия свят, които ще се борят за премиите в разнообразни категории, избрани от интернационално жури и публиката. Домакин на всички събития ще бъде Дворецът на културата в град Перник.

Фестивалът ще бъде открит с кино лентата „ Liza, go on ” на режисьорката Нана Джанелидзе, която е притежател на награди от филмовия фестивал в Кан, както и от други влиятелни интернационалните състезания. Традиционно с изключение на конкурсната стратегия, IN THE PALACE ще показа питчинг конгрес FILMER FORCE PITCH с награден фонд от 10 000 лева, както и разнообразни уъркшопи със експерти в региона на кино промишлеността.

„ Както всяко издание, по този начин и в това сме подбрали най-хубавото от късометражното кино за миналата година. Ще покажем в действителност страхотни продукции от света на късите филми, само че също така ще имаме и разнообразни съпътстващи събития, които са значими за промишлеността и експертите в нея “, показа Цанко Василев, шеф на IN THE PALACE.

В спортната стратегия са селектирани 165 заглавия от целия свят, като над 80% от тях са европейски продукции, а цели 57 са на дами режисьори. Българските късометражни филми, които ще вземат участие в другите конкурсни стратегии, са 13, измежду които и новият план на режисьора Андрей Паунов.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР