21-годишният Северин Красимиров, заподозрян за бруталното убийство на телевизионната водеща

...
21-годишният Северин Красимиров, заподозрян за бруталното убийство на телевизионната водеща
Коментари Харесай

Докараха Северин Красимиров в Русе

21-годишният Северин Красимиров, обвинен за бруталното ликвидиране на телевизионната водеща Виктория Маринова към този момент се намира в Русе, съобщи организация БГНЕС.

Днес в 12.45 ч. Северин Красимиров беше превозен от София до следствения арест в Русе.

Окръжна прокуратура Русе ще предприеме дейности по предявяване на постановлението за привличане като обвинен на Северин Красимиров и осъществяване на неговия разпит в наличието на бранител.

Защо Северин може да избегне пожизнен затвор

В рамките на днешния ден, Окръжна прокуратура – Русе е възнамерявала осъществяване на освидетелстване на обвинения с присъединяване на правосъден доктор.

Северин беше екстрадиран от Германия в сряда и кацна на летище София

с цивилен полет на „ Луфтханза “ от Франкфурт. Веднага след кацането на самолета той беше конвоиран до Националното разследване за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

В момента той е обвинен задочно. До 72 часа Северин Красимиров би трябвало да бъде изправен пред Русенския областен съд, който да се произнесе по настояването на прокуратурата за непрекъснатото му задържане под стража. Предстои съдът да реши каква да бъде мярката му за неотклонение. Магистратите би трябвало да преценяват дали има обосновано съмнение, че точно той е направил закононарушението, осведоми NOVA.

За тази цел ще му бъдат взети ДНК проби. Ще се реши и дали Северин има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. За да остане за непрекъснато в ареста, проверяващите би трябвало да съберат съответни доказателства за всичко това.

Заподозреният Северин Красимиров беше арестуван от немските управляващи предходната седмица. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде. Според информации в медиите той е направил цялостни признания, по-късно стана ясно, че е признал единствено, че е блъснал Виктория Маринова.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че задочно са повдигнати две обвинявания. Първото е за обезчестяване, за което плануваното наказване е от 10 до 20 година затвор. Второто – за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, което се санкционира с 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор, или пожизнен затвор без право на подмяна.

Вътрешният министър Младен Маринов добави, че са конфискувани материални доказателства, които свързват директно лицето с мястото на престъплението. Част от ДНК експертизите са подготвени и дават информация за съществуване на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито на 6 октомври следобяд в шубраци край Дунав след подаден сигнал от жител. Всички открити движимости са изпратени в Института по криминалистика.

Цачева: Северин няма да е в първокласна килия

Северин отхвърля обезчестяване, само че имало безапелационни доказателства

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР