21-годишните близнаци, Любомир и Бойко Кюпчеви, и 20-годишният Стефан Стоев,

...
21-годишните близнаци, Любомир и Бойко Кюпчеви, и 20-годишният Стефан Стоев,
Коментари Харесай

Близнаци дариха кръв в акцията „Усмихни сърце“

21-годишните близнаци, Любомир и Бойко Кюпчеви, и 20-годишният Стефан Стоев, са следващите доброволци, които станаха част от благотворителната кръводарителска акция „ Усмихни сърце “. Двамата братя подариха кръв за първи път, а за Стефан кръводаряването беше за четвърти път.

16 са към този момент кръводарителите, които за миналите 4 дни се включиха в акцията. Всеки донор може да подари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, от понеделник до петък, от 7.30 до 12.30ч. Кампанията „ Усмихни сърце “ ще завърши на 8 ноември.

Тази година акцията е в памет на 19-годишния Георги Арнаудов и 21-годишния Ангел Здравков и е взаимна самодейност на Кръвна банка и приятелите на двете момчета.

Припомняме, че Георги си отиде, покосен от онкологично заболяване, само че акцията за него сплоти хиляди хора, искащи да вършат положително. След гибелта му негови близки започнаха от време на време да провеждат кръводарителски акции в негова памет. Ангел почина на 29 септември тази година, откакто бе атакуван от различен юноша и наръган два пъти с нож. Неговата преждевременна кончина също сплоти хората, решени да се борят виновникът да бъде заслужено осъден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР