21-годишен шофьор се изправи пред Пловдивския окръжен съд по обвинение,

...
21-годишен шофьор се изправи пред Пловдивския окръжен съд по обвинение,
Коментари Харесай

Шофьор се уплаши, че вози агнета и подхвърли 150 лева на полицаи, осъдиха го условно

21-годишен водач се изправи пред Пловдивския областен съд по обвиняване, че е дал рушвет на полицейски органи, с цел да не извършат деяние по работа. Пред магистратите Христо Генчев се призна за отговорен и се отърва с условна присъда и санкция.
Прочетете още
На 18 март 2024 година Генчев пътувал по автомагистрала „ Тракия ” в посока София. Превозвал агнета, които бил натоварил от село Капитан Петко челник. Около 152 км. на аутобана водачът спрял на бензиностанция, с цел да ревизира по какъв начин са животните. Тогава бил тестван от полицейски чиновници. Въпреки, че нямало нищо неправилно, 21-годишният водач твърди, че се бил изплашил да не бъде уволнен и предложил рушвет от 150 лв. на органите на реда.

Пред съда Генчев изрази страдание и се призна за отговорен. Така законът му разреши да се употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената. От държавното обвиняване желаеха минимално наказване с превес на смекчаващите виновността условия, като се вземат поради и положителните характеристични данни на водача. Прокурор Ваня Христева настоя за наказване към 1 година условно с 3 години изпитателен период и минимална санкция към 500 лв.. Адвокат Стефан Левашки, бранител на Генчев, сподели че даже пробация би изпълнила задачите си и настоя за най-лекото допустимо наказване.

Съдът с ръководител Иван Бонев обаче реши, че наказването би трябвало да е година и половина условно, което след редукцията става 1 година с 3 години изпитателен период. 21-годишният водач би трябвало да заплати и санкция 500 лв., както и разноските по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР