21 дни след началото на инвазията руските сили остават дълбоко

...
21 дни след началото на инвазията руските сили остават дълбоко
Коментари Харесай

Ден 21 на войната: Ожесточени бомбардировки на фона на дипломатически преговори


21 дни след началото на нашествието съветските сили остават надълбоко в Украйна. Продължават и въздушните удари против редица градове, в това число столицата Киев. Украинските управляващи оповестиха и за десетина цивилни, убити, до момента в който се редили на опашка за самун.
Снимка: btvnovinite.bg

Русия изиска от Украйна да е с безпристрастен статут по образеца на Швеция или Австрия. Киев отхвърли. Въпреки това договарянията сред двете страни не престават.

Междувременно американският сенат прикани Владимир Путин да бъде разследван за военни закононарушения.
Снимка: btvnovinite.bg

Рано тази заран ракети застигат жилищния квартал „ Шевченкивски “. Ударен е 12-етажен блок, обиден е прилежащият девететажен. Ранени са двама души. В столицата най-малко до на следващия ден остава в действие 35-часов комендантски час.

„ Как бихме могли да се усещаме?! Ние сме руснаци, цялостен живот сме говорили на съветски, никой не ни е обиждал поради това, нито задължавал да приказваме украински “, разяснява дамата.
Снимка: btvnovinite.bg

Според заместник-кмета на Мариупол съветските войски държат 400 души, измежду които лекари и пациенти, като заложници в болница в града. Украинските управляващи настояват пък, че съветски елементи са простреляли 10-има души на опашка за самун в северния град Чернигов.

В особено изявление за bTV украинските военни удостоверяват, че съветските кораби са на по-малко от 100 километра от крайбрежията на Одеса.

„ Сценарият за съветски десант е в действие. Но ние сме подготвени. Одеса е готова да даде заслужен отпор. Няма да допуснем да нахлуят надалеч “, споделя ген. Радион Башев, началникът на Военна администрация в Измаилски регион

По думите му „ съветските кораби не съблюдават никакви правила “, „ разполагаме със сателитни фотоси “, от които се вижда, че идват от Крим.

Руският президент пък изясни, че за нашествието на Украйна си има причина.

„ Заплахата за нас беше действителна. С интернационалната военна помощ в обозримо бъдеще пронацисткият режим в Киев можеше да се снабди с оръжия за всеобщо заличаване, чиято цел – естествено – щеше да бъде Русия “, съобщи Путин.

От цяла източна Украйна в град Измаил идват бягащи хора. Оттук управляващите са организирали филантропичен кулоар посредством ферибот към Румъния.

Местен физкултурен салон се е трансформирал в щаб на доброволците. Срещаме се с Роман, който в спокойно време преподава в морския механически университет.

„ Най-много храна и артикули има за дамите и за децата. Искам да благодаря на всички елементарни хора, които подаряват – те имат положително сърце “, споделя Роман.

„ Ние сме украинци, и българи, и гагаузи, това е общ проблем в нашата Бесарабия! “, добавя Галина.

След вчерашната си аудиенция в Киев – проява на европейската взаимност – през днешния ден министър председателите на Полша, Чехия и Словения напуснаха Украйна. В Москва разговаряха първите дипломати на Русия и Украйна. В Анкара пък се срещнаха президентите на Турция и Полша. А Русия беше изключена от Съвета на Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР