2021 година за ЦСКА започна така, както завърши 2020 -

...
2021 година за ЦСКА започна така, както завърши 2020 -
Коментари Харесай

Годината на ЦСКА : Високо напрежение, класиране на полуфинал за Купата и раздяла с Акрапович

2021 година за ЦСКА стартира по този начин, както приключи 2020 - с Бруно Акрапович за треньор. Босненецът направи зимната подготовка. В тима бяха привлечени Федерико Варела, Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Жорди Кайседо. Последният трябваше да размени уместно голмайстора Али Соу, който пое към Русия. Именно този трансфер провокира високо напрежение на " Армията ". От фенската секта на Сектор " Г " " Офендърс " разгласиха послание, което беше ориентирано непосредствено към Гриша Ганчев. На всички беше ясно, че няма по какъв начин Соу да остане, в случай, че самият той не желае това. От Ростов му даваха в пъти по-голяма заплата и гамбиецът към този момент беше затворил " страницата ЦСКА ". В същото време, притежателят на " алените " беше отказал солидни предложения за Тиаго и Брадли Мазику. А декларацията на почитателите преля чашата му на самообладание и пред ТОПСПОРТ той съобщи, че дружно с Юлиян Инджов се отдръпват от клуба. Още на другата заран стартира вълна от поддръжка към предприемача. Легенди, някогашни футболисти и треньори на ЦСКА, сегашни такива, чиновници, почитатели - всички приканиха Ганчев да остане. При него отиде и огромна група последователи от секторите " А " и " В " - предприемачи, бизнесмени, инженери, поети, хора от хотелиерството и ресторантьорството. С една цел - те също да заявят намерено желанието си точно той да управлява обичания им клуб. Никога притежател на ЦСКА не е получавал сходна по мащаб поддръжка.
 Снимка 469397
Източник:

Освен Соу, от клуба си потеглиха още Стефано Белтраме, Божидар Чорбаджийски, Томи Юрич, Нуно Томаш (официално), Тонислав Йорданов, Валентин Антов, който отиде в италианския Болоня чартърен, както и Ахмед Ахмедов, също преотстъпен. ЦСКА пък не записа загуба в контролите. Победи втория тим на турския Анталиаспор, Септември от Симитли, Струмска популярност, Ботев (Враца) и Локомотив (София). Именно на мача с Локо за финален път (към момента) на мач на ЦСКА участва Гриша Ганчев. Това се случи на 5 февруари. Още не се беше стигнало до писмото от " Офендърс " и последвалите събития. " Червените " записаха равенства със Стал и Пирин в инспекциите преди подновяването на предишния сезон.
 Снимка 518919
Източник:

В последния си мач за ЦСКА, Али Соу донесе успеха над Славия с 1:0 като посетител. Двубоят се игра на снежен терен и минусови температури. Условията напълно не бяха за футбол, само че мач имаше. Още в идващия мач пък, с Черно море на " Армията ", ЦСКА отново победи с 1:0, а попадението беше дело на Жорди Кайседо, който бързо " влезе в обувките " на Соу. " Армейците " победиха два пъти на старта на пролетния полусезон, само че минимално. Дойде дербито с Лудогорец в Разград, където " орлите " удариха с 1:0, с гол на Такпетей още в 4-ата минута. ЦСКА разочарова тотално и нямаше прецизен удар във вратата. Столът на Акрапович предстоящо стартира да се клати. Последва нулево тъждество с пловдивското Локо в София и нова сложна домакинска победа с 1:0 - над Етър. Босненецът си събра багажа, откакто ЦСКА загуби и от Берое с 0:1 в Стара Загора, когато домакините получиха пресилена дузпа в края на мача. Харесван от агитката, съвсем постоянно шапка на Сектор " Г ", почитателите отново бяха недоволни, че Бруно става история за ЦСКА. Но нямаха доста време да тъжат, тъй като на бял кон се завърна любимецът им Любослав Пенев.
 Снимка 521744
Източник:

Основно поради Акрапович пък, от клуба си потегли футболист, какъвто скоро няма да забележим у нас. Играч с голяма класа - Юнус Санкаре. Босненецът не съумя да откри приказка с него, да му покаже, че е значим за отбора. И той пое към гръцкия гранд Панатинайкос.

Положителното при Акпарович беше, че съумя да класира тима на полуфинал за Купата на България. С оглед загубите от Лудогорец и Берое, равенството с Локо (Пловдив), ЦСКА щеше да хвърли всички сили в този шампионат. " Червените " първо победиха с 3:1 Черно море на " Армията ", след което с 4:0 бе зависещ и Ботев (Враца), още веднъж в София. В този мач Жорди Кайседо вкара единствения си досега хеттрик. Еквадорецът към този момент се превръщаше в машина за голове. Едва ли някой се сещаше за Али Соу, само че станалото към този момент беше станало. Нали знаете - счупи ли се нещо, мъчно може да го залепиш.
 Снимка 517248
Източник:

Това са акцентите от първите 3 месеца на ЦСКА през 2021 година. Очаквайте на следващия ден втората част от обзора. През април, май и юни още веднъж беше забавно...
 Паро: ЦСКА има всички предпоставки да преследва купата
Паро: ЦСКА има всички предпоставки да преследва купата

Сега трябват още няколко положителни играчи, които да дърпат тима напред, споделя Никодимов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР