2021 година ще бъде по-тежка от настоящата в икономическо отношение.

...
2021 година ще бъде по-тежка от настоящата в икономическо отношение.
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Правителството тича след кризата, чака ни тежка 2021 година

2021 година ще бъде по-тежка от актуалната в икономическо отношение. Това съобщи някогашният финансов министър пред БТВ. По думите му огромна част от спестяванията на компаниите и фамилиите към този момент са изчерпани.
Според Дянков ограниченията на държавното управление за поддръжка на бизнеса у нас не са задоволителни. „ Правителството тича след рецесията. Трябва да се намерения кои браншове са най-засегнати и за какво това се получава. Причината е, че в държавното управление няма икономисти, които да кажат в какви ограничения би трябвало в този момент да се влага, преди обстановката да стане по-лоша “, сподели Дянков.
 Мярката 60/40 би трябвало да стане 90/10 или 85/15 незабавно Мярката 60/40 би трябвало да стане 90/10 или 85/15 незабавно
Според него би трябвало да се дадат съвсем 3 до 5 милиарда лв. в допълнение от плануваното в Бюджет 2021 в помощ на бизнеса. А мярката 60...
Бившият финансов министър е на мнение, че ще има още талази на болестта, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той уточни, че е евентуално налозите у нас да се усилят. „ До две години налозите ще се усилят, тъй като в този момент се подвигнаха много от обществените придобивки и се върви към повдигане на налозите. Най-вероятно ще се вдигне Данък добавена стойност, тъй като по по-лесен метод се събират повече доходи в бюджета “, разяснява той. Дянков беше безапелационен, че до година-две се чака рецесия и в банковия бранш. Той съобщи, че държавното управление би трябвало да почерпи експертен опит, с цел да се оправи с проблемите в стопанската система.
Бившият министър на финансите предложи да се сътвори експертен съвет, в който да влязат самостоятелни стопански специалисти с опит в ръководството на страната. Дянков даде образец с Иван Костов, себе си и Пламен Орешарски. Така хора с разнообразни политически пристрастия ще дават хрумвания за ограничения, които няма да са политически и предизборни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР