2021 г. беше добра спрямо това, което можем да видим

...
2021 г. беше добра спрямо това, което можем да видим
Коментари Харесай

Кристиан Михайлов, ПАРА: Добра година в сферата на роботиката

2021 година беше добра по отношение на това, което можем да забележим в международната промишленост по роботика, сподели в студиото на Радио София Кристиан Михайлов – създател и член на УС на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА).
„ От една страна индустриалните роботи , които се внедряват в промишлености отвън автомобилната, продажбата им беше повече от всичко останало – електроника, хранителна. Това е статистиката за Съединени американски щати. От друга страна имаше много провокации, доста компании затвориха порти “, сподели Михайлов.
Той добави, че пандемията е спомогнала за подема в роботизацията и даде образец за българска компания, чиято активност е автоматизирана към 70%.
„ От началото на пандемията, техният индустриален развой не е спирал, точно тъй като са мощно автоматизирани и хората работят отдалечено, самото тези, които са на поточната линия са в завода “, сподели Кристиан Михайлов.
По думите му, „ умните “ заводи и автоматизацията в тях е в помощ на хората по време на пандемия.
Михайлов сподели още, че над 500 деца са били включени в самодейността на ПАРА „ Иновациите срещат учебното заведение “ . В нея са се срещнали представители на 20 компании с деца от 20 учебни заведения. Кампанията ще продължи и през идната година, добави Кристиан Михайлов. Създаден е и „ Инкубатор по роботика “ , където младежи могат да аплайват, с цел да получат достъп до хардуер, лаборатории, менторска и обучителна стратегия за шест месеца.
„ Ние желаеме изцяло гратис за тях да им дадем опция те да разработят лични артикули и услуги “.
Кандидатстването ще продължи до 31 януари 2022 година
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР