200 деца от четири столични училища се включиха в националната

...
200 деца от четири столични училища се включиха в националната
Коментари Харесай

200 деца от София станаха Лесовъди за един ден

200 деца от четири столични учебни заведения се включиха в националната самодейност " Лесовъд за един ден ", която се организира през днешния ден в София.
Столичният парк на свободата се трансформира в сцена, на която в границите на няколко часа дребни и огромни възпитаници имаха опция да се срещнат с лесовъдската специалност и грижите, които се поставят за горите. Под формата на интерактивни игри, децата научиха по какъв начин да разпознават дървесните типове, горските жители, по какъв начин се добиват семена от иглолистните дървета и по какъв начин да отгледат фиданки от тях. За това им помагаха специалисти от Изпълнителна организация по горите, дирекция на естествен парк Витоша, дирекция на Политическа партия Врачански Балкан, преподаватели и студенти от Лесотехнически университет.
Специален посетител на събитието беше зам.-министъра на Земеделието, храните и горите Атанас Добрев, който пожеле на децата да се грижат и обичат гората.
Стартът на игрите беше даден от Илиан Точев, основен секретар на Агенцията по горите. " Ние сме длъжни да предадем нашите познания и любовта си към гората точно на Вас, тъй като Вие сте бъдещите пазители на гората. След време точно Вие ще полагате грижи за нея ", акцентира Точев в своето послание към учениците. " Някои от участниците в днешните лесовъдски игри може би ще станат лесовъди, само че даже и да не се занимавате професионално с гората, всеки от вас би трябвало да я обича и познава. Надяваме се това да възпламени искрицата на любознанието и желанието Ви да откриете гората и природата към нас. "
Подобни начинания и лесовъдски игри са извършени в границите на тазгодишната Седмица на гората на повече от 100 места в цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР