20 военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк днес продължават

...
20 военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк днес продължават
Коментари Харесай

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ в област Смолян

20 военнослужещи от състава на 101-ви Алпийски полк през днешния ден не престават да оказват помощ на популацията в област Смолян, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. В 7.30 ч. сутринта те са напуснали региона на военното формирование, с цел да се включат в дейностите по разчистването на пътната инфраструктура в зимните условия.

 © Снимка: Сухопътни войски
След съвещанието на спешния щаб на военнослужещите е предоставено да обезпечат проходимостта на пътя от Смолян през прохода Превала, където снежната завивка е към 60 см. Военните са употребявали роторен снегорин и полева земекопна машина, с цел да разчистват снежните навявания и падналите дървета. Действията им се управляват от командира на полка полковник Димитър Кацаров.

През съботния ден до 20.30 ч. военните от Алпийския полк са взели участие в разчистването на пътя от манастира " Св. Пантелеймон " край Смолян до автогарата в курортния комплекс Пампорово. Те са извличали закъсали коли и са разчиствали пътното платно от снега и падналите дървета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР