20 обществено известни личности не искат настоящия директор на БНТ

...
20 обществено известни личности не искат настоящия директор на БНТ
Коментари Харесай

20 обществени личности искат СЕМ да не изслушва Емил Кошлуков за шеф на БНТ

20 публично известни персони не желаят сегашния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до чуване на състезанието за шеф на публичната телевизия - Българската национална телевизия. Информацията е от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Сигнал до Съвета за електронни медии с претекстове по процедурата за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия аргументираха с автограф и име 20 общественици.
 Осем претенденти за шеф на Българска национална телевизия
Осем претенденти за шеф на Българска национална телевизия

Приключи приемането на документите за присъединяване в процедурата за избор на общоприет шеф

" Законът слага висока летва към претендентите за длъжността " общоприет шеф " на Българска национална телевизия, " Понятията " публичен престиж " и " професионално самопризнание " въобще не кореспондират с правно-документалния педантизъм. И това напълно не е инцидентно! ", се споделя в сигнала до регулаторния орган - Съвет за електронни медии. От регулаторния орган би трябвало да преценяват кого от претендентите да позволен до чуване.

Сигналът е в несен в Съвета за електронни медии на 21 юни 2022 година Ясно са дефинирани систематизирани данни и обстоятелства, юридически обосновани, с цел да послужат на регулаторния орган да се произнесе.

Обосновката сигнализира за зависимостите на Кошлуков от трети лица, за компрометиращите дейности, които са осъществени по време на ръководството му , за уронването престижа на публичната медия посредством следването на тенденциозна и политически пристрастна програмна и съдържателна политика на медията и за неналичието на публично доверие и самопризнание към него, респективно към Българска национална телевизия и работещите в нея чиновници.

В четвъртък 23 юни 2022 година Съвет за електронни медии би трябвало да реши кого да изслуша. Според създателите на сигнала сегашният шеф на Българска национална телевизия няма нужните окончателни условия, според дефинираните в Закона за радио и телевизия.

На 5 май 2022 година, Съветът за електронни медии, в осъществяване на пълномощието си по член 32, алинея 1, т. 2 от Закона за радиото и малкия екран, разгласи процедура за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия. Предстоящите стадии в процедурата са: обявяване на претендентите, които са позволени до чуване - до 23 юни 2022 година, чувания - 27 и 28 юни 2022 година, избор на общоприет шеф - 29 юни 2022 година

В сигнала до Съвета за електронни медии са приложени:
Материали за митинги, петиции и подписки за оставката на Емил Кошлуков, необятно отразени в българските медии; Писма и подписки за оставката на Емил Кошлуков, подкрепени от 3200 души от българския хайлайф и гражданско общество, и от 123 български интелектуалци; Критични отчети за Българска национална телевизия през 2020 и 2021 година на Организация за сигурност и съдействие на Европа (ОССЕ), Репортери без граници, фондация " Медийна народна власт " и проучване на публичното доверие в медиите на " Екзакта " ; Наказателни постановления на Съвет за електронни медии към програмния и общоприет шеф на Българска национална телевизия в интервала 2018-2022 г.
Сигналът е подписан от:
Иван Лечев (музикант) проф. Евгений Дайнов (политолог) 3. Камелия Тодорова (певица) 4. Чавдар Николов (карикатурист) 5. проф. Васил Гарнизов (антрополог) 6. проф. Коста Костов (пулмолог) Галин Стоев (режисьор) 8. Снежина Петрова (актриса) 9. проф. Калин Янакиев (философ) 10. проф. Маргарита Младенова (режисьор) Васил Василев - Зуека (актьор) 12. Палми Ранчев (писател) 13. Валери Йорданов (актьор) Боряна Пунчева (режисьор) 15. Дарина Такова (оперна певица) 16. Мануела Малеева (тенисистка) 17. проф. Иван Добчев (режисьор) Александрина Пендачанска (​оперна пев​ица) Искра Ангелова (журналист, актриса) Васил Гюров (музикант)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР