20 млн. лева струва осветлението на София за настоящата година.

...
20 млн. лева струва осветлението на София за настоящата година.
Коментари Харесай

Само за 2018-а София ще плати 20 млн. за улично осветление


20 млн. лв. коства осветлението на София за актуалната година. Това разгласи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев, който ревизира по какъв начин върви подмяната на уличното осветяване по ул. „ Симеоновско шосе ” - от сектора на бул. „ Г.М Димитров ” до ул. „ 21 век ”, съобщи БГНЕС. Крусев изясни, че общината влага 8 млн. лв. в замяна и създаване на улично осветяване, заплаща и 5 млн. лева на поддържащите компании, които би трябвало да не позволяват да има неработещо осветяване в града. Зам.-кметът посочи, че над 7 млн. лв. е разходът за електричество. „ Около 100 стълба са сменени от началото на годината, които са рискови и наклонени в града. Сменени са и 1000 осветителни тела с нови LED такива като задачата ни е в границите на тази година да спестим към 290-300 000 мегаватчаса сила. Това значи спестовност към 70 000 лв. годишно, които може да влагаме в построяването на улично осветяване там, където няма такова ”, акцентира Крусев.

Той посочи, че поправки на осветлението текат на доста места в града, както в квартални градинки, към учебни заведения, по този начин и към поликлиники. Крусев сподели, че това лято ще бъде напълно актуализирано осветлението на надлез „ Надежда “. „ Там чакаме спестовност от 130 000 мегаватчаса поради промяната на телата от такива, които са с натрий към такива, които са LED. Там ще се усъвършенства и осветеността с към 35%. Ще бъдат сменени и 27 стълба, които в годините са били развалени в резултат на пътно-транспортни произшествия. Ремонтът би трябвало да завърши в границите на летния сезон. В регион Люлин влагаме към 500 000 лв., там се подменя осветлението по „ Джавахарлал Неру “, „ Захарий Стоянов “, „ Луи Пастьор “, съобщи Крусев.
Зам.-кметът съобщи, че осветлението към този момент е сменено по бул. „ Възкресение “ в кв. „ Красна поляна “, като следва да се обнови и по „ Константин Величков “ като по този начин в правата от бул. „ Сливница “ до бул. „ Възкресение “ осветеността ще бъде усъвършенствана с 40%. Крусев добави още, че към този момент е подготвен и първият перон за споделено придвижване на трамваи и рейсове по бул. „ Константин Величков.

Той разгласи, че към този момент се работи по втория перон, който се намира при парка „ Св. Петър и Павел “, а по-късно ще стартира построяването при ул. „ Цар Симеон “ и сред бул. „ Т. Александров “ и „ Ал. Стамболийски “, където също ще бъде сменено осветлението. Зам.-кметът разгласи, че се отпускат към 100 млн. лв. за поправки и корекция на пътната инфраструктура, като в тази сума влизат и огромните поправки. Той изясни, че от през вчерашния ден е пуснато придвижването по новоремонтирания бул. „ Тодор Каблешков “ и там придвижването към този момент се реализира в по две ленти в посока.

„ От през днешния ден се затваря бул. „ Монтевидео “ сред улиците „ Боряна “ и „ Никола Петков “. За времето на ремонта придвижването в сектора е прекратено. Плановете са за към месец секторът да бъде напълно освежен.

В взаимозависимост от прогнозата в последния уикенд на този месец или в първия на идващия, бул. „ Васил Левски “ ще бъде напълно затворен в сектора сред „ Граф Игнатиев “ и Ректората. Тролейбусите ще се движат по бул. „ Г.С. Раковски “. През това време за към 16 ч. булевардът би трябвало да бъде напълно асфалтиран с износващия слой. Другата седмица се чака да се инсталират гранитните плочи по „ Граф Игнатиев “, а до края на месеца ще бъде напълно приключен ремонтът на ул. „ Солунска “ в сектора от бул. „ Витоша “ до ул. „ Христо Белчев “. В началото на август ще бъде затворена правата сред „ 6-ти септември “ и „ Цар Иван Шишман “, както и градинката на „ Св. Седмочисленици “, обясни зам.-кметът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР