20-ият конгрес на Китайската комунистическа партия ще бъде от изключително

...
20-ият конгрес на Китайската комунистическа партия ще бъде от изключително
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: Второ дихание

20-ият конгрес на Китайската комунистическа партия ще бъде от извънредно значение за бъдещето на китайската нация. Неговите участници освен ще създадат равносметка на развиването на Китай след 19-ия Конгрес през 2017 година, който се организира в неподходящите условия на експлоадирането на пандемията от КОВИД-19 и Студената война, отприщена от Съединените щати. 2296 пратеници на 100-милионния авангард на китайския народ ще обсъдят оферти и ще вземат решения по отношение на основните насоки и темповете на по-нататъшно придвижване към „ огромното възобновяване на китайската нация “.

20-ият конгрес на КПК ще бъде от огромно значение за последователите на социализма в целия свят. ККП, най-голямата политическа партия в света, със самото си битие и още повече с забележимите си триумфи потвърди жизнеността и перспективността на световния „ популярен червен план “.

Знамената на комунистическата партия не са изгубили истинския си цвят за 100 години, комунистите не са трансформирали първичните си цели. Колективната мъдрост на партията и интелектът на нейния водач Си Цзинпин направиха допустимо да се отвори още веднъж теорията за „ социализма с китайски характерности “, да се развие в „ социализъм с китайски характерности на новата епоха “ и да се построи високоефективен стопански мотор за развиването на нацията съгласно тези проекти.

Председателят Си Цзинпин се трансформира във водещ актуален социалистически теоретик. Достатъчно е да прочетете основните му публикации и изявления, събрани в четири книги „ За обществената администрация ”. В неотдавна оповестения четвърти том откриваме огромен научен пробив. Говорейки на честванията на стогодишнината на КПК на 1 юли 2021 година, президентът Си Цзинпин сподели: „ Въз основа на продължаването и развиването на социализма с китайски характерности, насърчавайки координираното развиване на материалната, политическата, духовната просвета, както и цивилизованото общество и екологията цивилизация, ние формирахме нов китайски модел на рационализация и създадохме нова форма на човешка цивилизация. "

Няколко дни по-късно, към този момент на Световната среща на върха на политическите партии, Си Цзинпин направи значимо конкретизиране: „ Няма общоприета формула за рационализация и страните би трябвало да търсят оптимални решения. От своя страна Китайската комунистическа партия е подготвена да обменя и споделя опит с политически партии от всички страни. “

Сред теоретичните открития на Си Цзинпин, несъмнено, са концепцията за „ общественост с обща орис за човечеството “, самодейността „ Един пояс, веднъж “, самодейността за световно развиване и самодейността за световна сигурност, както и концепцията за „ общ разцвет на Поднебесната ”.

В навечерието на конгреса „ Кюши “, главното теоретично списание на Централен комитет на ККП, разгласява публикация от президента Си, която натъртва на „ общия разцвет “. Тази идея се разпространява интензивно от предходната година. Практическите му проявления бяха „ доброволните “ вноски от милиарди долари на най-големите частни компании за благотворителни фондации, внезапното понижаване на платените учебни заведения за в допълнение обучение като знак на общественото неравноправие и отлъчването на актьори с „ нетрадиционни правила “ от печелившите осъществявания по малкия екран. Икономическите проблеми и локдауните в огромните градове усилиха общественото напрежение, а пропагандата на „ общия разцвет “ като непреходна полезност на социализма видимо затихна. Неотдавнашните изявления на Си Цзинпин и други видни фигури от КПК обаче дават съображение да се счита, че тази теза ще бъде развита на 20-ия конгрес и по-късно ще сложи основата на практическата активност на ръководещата партия.

За Русия теоретичните открития на Си Цзинпин са от огромно значение. Страната е в положение на турбуленция и се нуждае от пътни карти за по-нататъшно развиване. Все по-ясно става задънената улица на либерално-капиталистическия път, натрапен на Русия след разпадането на Съветския съюз. Засилва се ползата на новите генерации към позитивните аспекти на развиването през руския интервал, към концепциите на социализма. Разпространението у нас на по този начин нужната информация за триумфите на Китай под управлението на Комунистическата партия е възпрепятствано от остатъчното въздействие на прозападната интелигенция в медиите, научните и експертни среди, както и в управническите структури. Въпреки това, в подтекста на укрепването на руско-китайското стратегическо партньорство, от ден на ден елементарни руснаци, както и здравомислещи представители на елита, гледат на Изток с вяра.

В Русия, въпреки и със забавяне, беше оценена успеваемостта на тактиката за надзор на епидемията от КОВИД-19 при продължаващо икономическо и обществено развиване. Тези проблеми към момента са изправени пред нашето общество.

У нас не всеки знае за огромното достижение на китайската комунистическа партия - изкореняването на безспорната беднотия. Информацията за това не е необятно публикувана по явна причина: до момента 11% от популацията ни живее под формалното равнище на беднотия.

Също по този начин опитът от систематичната битка за непорочност на административните структури и премахване на корупцията, употребен от ККП през последните години, към момента не е задоволително изследван у нас. Наличната информация получава цялостното утвърждение на обществото, само че се отхвърля от голям брой корумпирани чиновници от разнообразни равнища.

В Русия, в подтекста на стягането на натиска на Съединени американски щати и груповия Запад, ползата към опита и технологиите на ККП бързо нараства, което прави допустимо активизирането на нацията в изискванията на отприщена комерсиална война от Съединени американски щати, опити за образуване на цветни революции и провокиране на силите на сепаратизма. Укрепването на стратегическото партньорство с Китай се преглежда от голямото болшинство от руснаците като продължение на традициите на взаимопомощ по време на японската експанзия, Втората международна и Корейската война.

В опит да запазят световна надмощие Съединени американски щати сътвориха два фронта на Студената война – западен и източен, против Русия и против Китай. Само съвпадението на ползите на националната сигурност и координирането на нужните ограничения на нашите две страни ни разрешава да избегнем персонална борба с груповия Запад и дава късмет на народите от целия свят да избегнат световна нуклеарна война.

Ситуацията, която се развива в разнообразни елементи на планетата, обективно трансформира Китай в пионер на нови стопански и обществени процеси в неразучени и бурни води. Предстоящият 20-ти конгрес на КПК ще даде трезва оценка на обстановката в Китай и световните процеси и ще утвърди пътна карта за развиване за идващите 5 години. Този сектор от пътя към задачата за огромното възобновяване на китайската нация надали ще бъде елементарен. Ще бъде нужна по-нататъшна готовност на 100-милионната партия към Централен комитет на ККП и нейното „ ядро “ – Си Цзинпин. Ще бъде належащо да се обединят всички, които могат да се опълчват на силите на хегемонизма, експанзионизма и войната.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР