20 хиляди мотористи от десетки клубове ще открият тазгодишния Мотосезон

...
20 хиляди мотористи от десетки клубове ще открият тазгодишния Мотосезон
Коментари Харесай

Старт на Мотосезон 2024, центърът на София ще бъде блокиран

20 хиляди мотористи от десетки клубове ще открият тазгодишния Мотосезон в София на 6 април. Официалният старт ще бъде даден на площад „ Александър Батенберг “.

Мотото на сезон 2024 е „ Намали скоростта! През живота се минава единствено един път! “.

Центърът на София в съботния ден ще бъде затворен за придвижване, до момента в който мотористите се съберат на площада. От там ще има и обичайно шествие към „ Бояна “, където Sofia Riders и " Sofia MC'S " всяка година „ завладяват “ плаца с ръмжене на мотори, музика, стънт и мил шоу. Мотористите от клуб „ Джентълмени “ са поели организацията на площада в центъра, а от Столична дирекция на вътрешните работи приканиха всички участници в придвижване – без значение от транспортното средство, с което са, да съблюдават разпоредбите за придвижване.

Безопасността е обвързвана и с това да не се вършат дрифтове по улиците и да не се подвигат високи скорости, прикани през днешния ден Митко Рашков от „ Джентълмени “.

Началникът на КАТ комисар Николай Крушарски акцентира, че всички участници в придвижването би трябвало да съблюдават разпоредбите за придвижване, да бъдат деликатни и толерантни. Тезата му бе подкрепена и от представителите на столичните мотоклубове, които молиха за взаимно почитание на пътя и дисциплинираност. Крушарски заяви, че отнетото преимущество е една от главните аргументи за катастрофи с мотористи.

Сборният пункт на шествието е в 10.00 часа тази събота. От площад „ Княз Александър I Батенберг “ шествието ще премине по булевардите „ Дондуков “, „ Васил Левски “, „ Цар Освободител “, „ Цариградско шосе “, „ Пейо К. Яворов “, „ Никола Й. Вапцаров “, „ Черни Връх “, „ България “ до Резиденция „ Бояна “. При нужда е допустимо поетапно да бъде спирано и възобновявано придвижването по маршрута на напредване на колоната от мотоциклетисти.

При нужда е допустимо поетапно да бъде спирано и възобновявано придвижването по маршрута на напредване на колоната от мотоциклетисти.

В празничната стратегия е планувано съревнование с мотоциклети на едното платно от Околовръстно шосе пред резиденцията – стънт, дрифт и скоростни прави, а по-късно ще продължи с рок празненство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР