20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с безпрецедентната кибератака срещу

...
20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с безпрецедентната кибератака срещу
Коментари Харесай

Арестуваният за кибератаката срещу НАП преди 2 години хакнал и МОН

20-годишният компютърен експерт, задържан по отношение на невижданата хакерска атака против системите на Националната организация за приходите, и преди е атакувал държавни институции, оповестяват източници на bTV.

Според тях през 2017 година, още като възпитаник, арестуваният е пробил отбраната на уеб страницата на Министерството на образованието и науката. Случаят тогава закупи и медийна гласност, като дори от ведомството поканиха младежа да взе участие в процедурите по запазване и предпазване на информацията.
Задържан е 20-годишен юноша от София за хакерската атака против Национална агенция за приходите Работил е във компания за киберсигурност – тествал е уязвимости на компютърни системи
Към момента хакерът на име Кристиян работи в столична компания, която се занимава с тестване на сигурността на компютърни системи. Бил е арестуван на работното си място. Няма престъпно досие.

Продължава изясняването на детайлности към офанзивата против Национална агенция за приходите, в това число дали зад нея стои цялостен екип от хакери и дали им е оказал помощ вътрешен човек.

Кибератаката против Национална агенция за приходите Борисов за арестувания хакер: Такива ИТ вълшебници би трябвало да работят за страната Росен Бъчваров: Пробойната в системата на Национална агенция за приходите към този момент е запушена Николай Радулов за хакерската офанзива в Национална агенция за приходите: Най-вероятно има човек от вътрешната страна Задържан е 20-годишен юноша от София за хакерската атака против Национална агенция за приходите Санкция до 20 млн. евро грозят Национална агенция за приходите поради изтеклите персонални данни на милиони българи Горанов за хакерите: Тези „ герои ” подлагат на риск милиони жители Хакер: Държавните данни са незащитени от години, ще ги направя обществени Национална агенция за приходите засекли хакерска атака още в края на юни Службите разбрали дружно с медиите, че хакери са източили данните на Национална агенция за приходите Премиерът свика Съвета по сигурността след хакерската офанзива над Национална агенция за приходите Ясен Танев за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите: Това е един IT Чернобил Очаква се информация за хакерската офанзива върху базата данни на Национална агенция за приходите Хакери оповестиха, че са пробили български бази данни с информация за милиони жители
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР