20-годишният дупничанин Г. К., обвинен за закана за убийство и

...
20-годишният дупничанин Г. К., обвинен за закана за убийство и
Коментари Харесай

Преди 1 г.: Майката на изнасилваното момиче подавала сигнали в полицията в Дупница за тормоз

20-годишният дупничанин Г. К., упрекнат за закана за ликвидиране и за съвкупление с лице ненавършило 14- годишна възраст, отхвърли пред съда да е имал връзки с потърпевшата, твърди че е изнудван за пари от нейната майка.

Районен съд – Дупница под председателството на арбитър Маргарита Алексиева почете настояването на РП- Кюстендил, т. о. Дупница за взимане на най- тежката мярка за неотклонение. Съдия Алексиева е безапелационна, че събраният доказателствен материал, включително и разпита на потърпевшата, е задоволителен за образуване на обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществяване на действията. Съдът намира, че е налице заплаха от осъществяване на друго закононарушение, в случай че мярката за неотклонение бъде по-лека. Макар и неосъждан, той е персона с висока степен на социална заплаха, поради събитието, че се касае за тежки умишлени закононарушения срещу личността. Съдът взема поради също по този начин, че потърпевшата е била малолетна, когато е правила сексуален акт. 

Отчетено бе още, че през 2022 година против обвинения е било подадено заявление от майката на потърпевшата за отправени закани против нея и дъщерите й, които към този миг са били на 12 и 14 години. Относно другата причина – обвиненият да се укрие, съдът намира, че е налице, доколкото същият постоянно напуща страната видно от справката му за задгранични пътувания, работил е в Кралство Белгия, а в България не е трудово зает.

Срещу Г. К. е повдигнато обвиняване, че в интервала 22.09.2023 година - 27.09.2023 година в Дупница няколко пъти отправил закани с ликвидиране по отношение на 14-годишно момиче. Освен по телефон, той го заплашил и с оръжие.

На 27.09.2023 година Г.К. създал изстрел с пневматичен револвер по стъклата на прозорците на жилището на потърпевшата в ж.к. „ Бистрица “ в гр. Дупница. Г.К. е притеглен към наказателна отговорност и за съвкупление със същото лице в интервала до момента в който то е било малолетно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР