2 години и 10 месеца затвор е наказанието заза държане

...
2 години и 10 месеца затвор е наказанието заза държане
Коментари Харесай

2 години и 10 месеца затвор за Ахмед Али за държане на кокаин


2 години и 10 месеца затвор е наказването заза държане на над 2 кг кокаин. Наркотикът беше откраднат  от склада, обвързван със случая с така наречен „ бананова пратка “. По време на съвещанието през днешния ден Али се призна за отговорен и подписа съглашение с прокуратурата, което беше утвърдено от Бургаския областен съд.
бяха открити преди две години в склад за плодове в Бургас. Наркотикът беше прикрит в кашони с банани и открит по случайност, откакто служащи почнали да ги разтоварват. Пратката беше пристигнала с транспортен съд от Еквадор, претрупана в Италия. Наркотиците бяха усърдно скрити, покрити с фолио, с цел да не бъдат засечени с рентген.

По това време Ахмед Али е работил във въпросния склад. Той беше арестуван през февруари предходната година, когато в дома му бяха открити два пакета от кокаина с общо тегло над 2 кг. Наркотикът за над 380 000 лева е бил прикрит в спалнята му.

До този миг Али не е бил осъждан. На съвещанието през днешния ден той призна виновността си и подписа съглашение с прокуратурата за 2 години и 10 месеца затвор при първичен общ режим. Али би трябвало да заплати и 10 000 лева санкция.

„ Още от първия ден той признава и спомага, демонстрира къде са опиатите. Голяма част от доказателствата, които са събрани са въз основа на обясненията, които е дал “, изясни неговият юрист Красимир Кацарски.

До започване на делото Али беше с наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева и възбрана да напуща страната. Сумата е платена от вуйна му, разясни юристът. „ Направил го е, тъй като се е изкушил, че може да получи пари. Вътрешно той не е нарушител, няма незаконни привички. В продължение на тези 4 месеца, в които е държал опиата, не е съумял нищо да направи “, добави той.

Около 8 месеца от времето, когато Али е бил в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата. Постигнатото съглашение не предстои на обжалване и работи като влезнала в действие присъда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР