1992 година аз издадох една книга за Военния съюз. И

...
1992 година аз издадох една книга за Военния съюз. И
Коментари Харесай

Историк от президентския комитет за единение заговори за забрана на партиите и затваряне на парламента

1992 година аз издадох една книга за Военния съюз. И споделих, че приносът на деветнайсетомайци, когато в България има една международна стопанска рецесия, е това, че не разрешават политическите партии и затварят за 4 години Народното събрание. И България потегля нагоре. Тогава споделиха: " Това не е демократично ". Аз приказвам като историк. Партиите разделят и опълчват народа. Ние приказваме за национално помиряване и единство.
 ДСБ към президента: Време е за наказателно гонене на закононарушенията на комунизма  Зад високопарните апели на президента Радев стоят персонални упоритости за власт  Президентът прикани за единство в послание във връзка 100 година от войнишкото въстание
Това съобщи пред Българска национална телевизия акад. Георги Марков, който е председател на Инициативния комитет за единство. С тези думи историкът отговори на въпроса дали комитетът е бъдещата президентска партия.

След това в изявлението в " Панарома " Марков сподели, че той няма " онази царска армия, това царско офицерство ", с цел да забрани партиите.

Спокойно, няма да ги забраняваме, съобщи историкът.

Той е безапелационен, че комитетът няма да е бъдеща партия на президента.

Миналия месец стана ясно, че Инициативният комитет за единство се употребява с поддръжката на президента Румен Радев.

На 19 септември държавният глава организира работна среща на " Дондуков " 2 с представителите на комитета.

Тогава Радев съобщи, че " е значимо тематиката за помиряване с историята и национално единство да бъде декларирана обществено ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР