1962, 1996, 2021. Тези три години изглежда са най-важните в

...
1962, 1996, 2021. Тези три години изглежда са най-важните в
Коментари Харесай

Заводът в Севлиево - стратегическа база на енергийния гигант Hitachi Energy

1962, 1996, 2021. Тези три години наподобява са най-важните в историята на завода за високоволтова инсталация, разединители и прекъсвачи за битова сила в Севлиево. Производствената база в града с многовековна история съумява освен да премине през политическия преход в края на предишния век, само че и да сложи страната ни на международната карта на основните компании в този бранш.

Защо тези три години?

1962 е годината, в която се основава заводът " Аванград ". Той е с индустриална повърхност към 15 хиляди кв. м и измежду главните му артикули виждаме маломаслените прекъсвачи вид MMO 110 kV — плод на българска разработка и добре познати на електроинженерите.

Следва 1996 година, когато колосът ABB приватизира завода и мести забележителна част от производството си от Швеция в Севлиево. През годините компанията слага все по-значим акцент върху звеното в България и непрестанно влага в модернизирането му и в разширение на активността. През 2019 година да вземем за пример компанията завърши основна капиталова стратегия, съсредоточена върху производството на газоизолирани разпределителни устройства, генераторни прекъсвачи, изолатори, контролни табла и комплектни кондензаторни уредби.

Броят на чиновниците непрестанно пораства. Трудът и вложенията — които за миналата година възлизат на съвсем 9 млн. лева, а през тази — на над 15 млн. лева — се отплащат и през 2020 година компанията осъществя доходи в размер на 108,5 млн. лева Обновената база е проектирана на база на концепцията " LEAN произвеждане ", където процесите се усъвършенстват непрестанно за понижаване на основни условия за време, пространство и капитал. Използват се и техники за реализира на най-високото качество по отношение на стандартите на промишления бранш.

2021 година е идната по значителност в историята на към този момент съвсем 60-годишния цех. От юли т.г. той е част от фамилията на Hitachi Energy — международен колос с 38 хиляди чиновници в 90 страни, доходи от $10 милиарда и история, която стартира от далечния 19 век.

Нова страница и взор в бъдещето

Стъпвайки и върху опита на чиновниците и технологиите в завода в Севлиево, новата компания Hitachi Energy има ясна цел — стабилно енергийно бъдеще в световен мащаб благодарение на новаторски решения, които да положат основата на необятната приложимост на възобновима сила, разяснява пред Money.bg Андреа Броняра, новият шеф за България.
 Андреа Броняра е новият шеф на Hitachi Energy за България. Инженер по обучение, той има над 14 години опит в този бизнес в редица точки на света
Източник:

Андреа Броняра е новият шеф на Hitachi Energy за България. Инженер по обучение, той има над 14 години опит в този бизнес в редица точки на света

44-годишният италианец — инженер по обучение и управител с над 14 години опит в този бизнес в няколко страни по света — показва, че заводът в Севлиево " става все по-голям стратегически за нашата световна мрежа ", а вложенията в него занапред ще набират скорост: " Нашият обсег, отговорности и многообразие в производството порастват. И можем да чакаме, че това ще докара до уголемение на завода ".

И сега заводът в Севлиево е неповторим самичък по себе си в границите на огромното семейство на. " Произвеждаме разнообразни високоволтови съставни елементи, финализирани в други индустриални бази в света и по-късно доставяни на крайния клиент. Това е голяма отговорност, тъй като изисква от нас най-високото допустимо качество ", показва Броняра. Част от производството пък се доставя непосредствено на клиентите от Австралия, Северна и Южна Америка, и Европа.

Продуктите, които звеното в България създава, всекидневно могат да бъдат открити в типичната подстанция на електроразпределителните компании — само че освен. От базата в Севлиево по пътя към по-близки и по-далечни дестинации поемат газоизолирани разпределителни устройства, генераторни прекъсвачи, изолатори, контролни табла, комплектни кондензаторни уредби и високоволтови разединители.

" Обемът на производството пораства непрестанно. Пример е нашата индустриална линия за контролни табла, която през последните 10 години създаде над 6 000 бройки — и една шеста от този размер е създаден единствено през последната година ", споделя Броняра.

Ясна визия за напредък

Броняра загатва, че конгломератът към този момент има " много упорит проект за разширение на наличието и за развиване на локалната общественост ", елементи обаче предстоят.

Но е ясно, че заводът в Севлиево ще изиграе значима роля в осъществяване на дълготрайните цели на Hitachi Energy. А самите те са неразривно свързани с един от най-наболелите проблеми в международната стопанска система през днешния ден: построяването на въглеродно-неутрално бъдеще.

Първата стъпка е до 2022 година Hitachi Energy да стане въглеродно-неутрална в личните си действия. Стъпвайки върху опита си и върху новаторски софтуерни решения, тя към този момент показа и портфолиото си от еко-ефективни артикули високо напрежение EconiQ, което понижава доста въглеродния отпечатък през целия витален цикъл на продукта. В тази посока е и гамата от трансформаторни артикули, предопределени за офшорните вятърни централи.

" Наследяваме всички изключителни технологии и пионерския дух на ABB. Но към този момент като Hitachi Energy си слагаме ясната цел да осигурим стабилно енергийно бъдеще за всички, създавайки новаторските решения, нужни за консолидираното на възобновимата сила в международен мащаб ", обобщава Броняра. И акцентира, че една от обвързваните тематики е смисъла на дигитализацията, която е от решаващо значение за превъзмогване на сложността и провокациите.

Без хора не става

44-годишният Броняра стартира работа в ABB през 2007 година като инженер и последователно се изкачва по стълбицата в компанията. Трупал е опит в Италия, Ирландия, Саудитска Арабия, Швейцария и Индонезия, и знае: " Хората са най-важни — и ние сме длъжни да им помогнем да развият гения си ".

Самият той избира да пристигна в България със фамилията си поради амбициозния проект, който компанията има за уголемение на производството си тук. " Много съм упорит и влагам пристрастеност в това, което правя; обичам провокациите ", споделя той. И добавя: " Знаейки какви са дълготрайните стратегически проекти за завода в Севлиево, това ме кара да влагам още повече старания и да стана още по-добър в начинанията си ".

В завода в Севлиево към този момент работят съвсем 660 души — микс от по-млади и по-опитни чиновници. " Най-първото ми усещане: доста позитивно ", споделя Броняра. " Всички хора, с които се започнах до момента в Севлиево, наподобяват доста благи, дружелюбни и другарски настроени ". Положителни са и усещанията му от завода: " Въведени са най-хубавите практики в LEAN производството, създаването на процеси, образование и технологии и заводът е ужасно място за работа ".

занапред ще се усилва. " Понякога обаче е мъчно да намерим точните хора ", признава Броняра. Заради това компанията предлага редица придобивки — като 13 заплата, клас прослужено време, ваучери за храна, в допълнение здравно обезпечаване, опция за работа от у дома за административните позиции, безвъзмездни курсове по британски за три члена на фамилията и бонуси за Великден, раждане на бебе, както и за всеки пет години стаж във компанията.

Заводът обезпечава и превоз от Велико Търново, Габрово и Ловеч и прилежащите обитаеми места.

Hitachi Energy работи и с огромните университети в България и възнамерява да ускори взаимоотношенията си с тях — с цел да се увери, че гениите, нужни ѝ за напредък у нас, няма да изчезнат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР