195 руски военнослужещи бяха върнати от украински плен, съобщиха от

...
195 руски военнослужещи бяха върнати от украински плен, съобщиха от
Коментари Харесай

От Украйна в Русия се върнаха 195 военнопленници

195 съветски военнослужещи бяха върнати от украински плен, оповестиха от Министерството на защитата.

„ На 31 януари вследствие на преговорния развой 195 съветски военнослужещи, които бяха в смъртна заплаха в плен, бяха върнати от територията, следена от режима в Киев “, споделиха от ведомството.

В подмяна тъкмо 195 пленени военнослужещи от ВСУ бяха трансферирани в Украйна.

Освободените съветски бойци ще бъдат превозени с транспортни самолети на Върховен касационен съд до Москва за лекуване и рехабилитация в лечебните заведения на Министерството на защитата.

На всички тях е оказана нужната здравна и психическа помощ.

„ Когато съветските военни се върнаха от плен, ОАЕ предоставиха филантропично ходатайство “, добави отделът.



Предишната замяна на пленници трябваше да се състои на 24 януари. Но се провали, откакто украинските военни смъкнаха съветски аероплан Ил-76, пренасящ 65 военнопленници от ВСУ, които трябваше да бъдат предадени на Киев.

Президентът Владимир Путин назова случая закононарушение на Киев против личните му жители. Според него украинската страна е знаела, че на борда на Ил-76 има военнопленници от ВСУ и все пак е нанесла удара – или заради немарливост, или съзнателно. Съдейки по доказателствата, самолетът е бил свален от система за Противовъздушна отбрана, създадена във Франция или Съединени американски щати, посочи президентът.

Украинските медии първо писаха, че Ил-76 е бил свален от ВСУ, само че откакто се появи информация за военнопленници на борда, отстраниха тази информация от уеб страниците си. По-късно Киев индиректно призна, че е свалил самолета: Главното разследващо ръководство се оплака, че Русия сякаш не е уведомила за полета му. Освен това Генералният щаб на ВСУ след известия за попадение на самолета, съобщи, че ще продължи да подхваща ограничения за заличаване на преносители в посока Белгород-Харков.

Официално Украйна декларира нуждата от интернационално следствие, само че импровизирано локалните медии стартират тезата, че Ил-76 сякаш е носел ракети за системите С-300. Говорителят на президента Дмитрий Песков означи, че интернационално следствие е „ несъмнено належащо “, в случай че се концентрира върху закононарушенията на киевския режим.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР