190 евакуирани души от Киев пристигнаха рано тази сутрин в

...
190 евакуирани души от Киев пристигнаха рано тази сутрин в
Коментари Харесай

190 евакуирани души от Киев пристигнаха в България при Дуранкулак

190 евакуирани души от Киев дойдоха рано тази заран в България през границата ни с Румъния при Дуранкулак. Това са главно българи, украинци, американци, жители на Република Северна Македония, Грузия, както и българският ни дипломатически корпус.

На границата ги посрещна министърът на външните работи Теодора Генчовска. Тя увери, че хората ще бъдат настанени в България и ще им се обезпечи всичко належащо

" Успяхме да организираме настаняването и прехраната на хората, които идват, както и извозването им до точките, които те са решили ", съобщи българският външен министър.

Българите, които желаят да изоставен Украйна, би трябвало да потърсят подпомагане от Ситуационния център към Министерство на външните работи, сподели още министър Генчовска.

Тя благодари на турските управляващи, които са извозили с влакове още българи от Украйна.

Областният шеф на Варна добави, че всички украинци и непознати жители, които са потърсили помощ в България, ще бъдат настанени в хотели.

Шофьорите на рейсовете споделиха, че всичко е било обезпечено и са пътували добре, имало е и храна.

Утре доброволчески украински организации и БЧК ще обезпечат спомагателни хранителни запаси за пристигналите в страната ни.

Репортер: Нора Бочева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР