19-годишният Судеш Аман, който извърши вчерашния терористичен акт в района

...
19-годишният Судеш Аман, който извърши вчерашния терористичен акт в района
Коментари Харесай

Абсурд: Всички знаели, че касапинът от Лондон е терорист, а той се разхождал с нож и граната ВИДЕО

19-годишният Судеш Аман, който извърши вчерашния терористичен акт в региона на Стрейтъм в Лондон, бил захласнат от да прави жестокости с нож. Това станало ясно в съда "Олд Бейли ", когато младежът бил наказан доскоро повече от година, написа "Метро ".

Тогава Судеш, който бил на 18 години, се усмихвал и махал радостно, откакто бил наказан на затвор в продължение на три години и четири месеца.

Смята се, че Аман се е върнал на улицата единствено няколко седмици преди да извърши бруталната офанзива и да извърши една от своите цели в живота си и да почине като страдалец. Привърженикът на "Ислямска страна " се призна за отговорен за владение и разпространяване на терористични документи и беше наказан през декември 2018 година



Той си направил наръчници за разработване на бомби, ножове и атентати, който включвал заглавия като "Кървава бразилска борба с ножове " и "Как да извършите бомба сами във вашата кухня ".

Полицията откри бележник в дома на студента от Северозападния Лондонски лицей, в който била написана фразата "цели на живота ".

Най-горе в листата, преди всичко над фамилните действия, била задачата му да почине като страдалец и да отиде в „ Джана “ (на арабски: рай), съобщи Алексис Бун, началник на Командването за битка с тероризма на столичната полиция.

Той добави, че Аман имал „ яростен интерес към насилието и мъченичеството “ и че бил удивен от концепцията да почине „ в името на тероризма “.



Аман, който тогава живеел със фамилията си в Хароу, северозападен Лондон, разгласил агитация на Ал Кайда в фамилната им група WhatsApp, в която взели участие негови братя и сестри, някои от които на 11 години. Той споделял и литература за основаване на бомби в чат по Skype.

Освен това Аман споделил на приятелката си, че желае да извърши офанзиви с киселина и че избира концепцията за офанзива с нож пред тази бомби.

Съседите на терориста описаха за шока си от случилото се. „ Нямаше признаци за нищо сходно на това, което стана. Той беше елементарен и естествен, в действителност. Просто не чаках, че ще се случи нещо такова. Той не наподобява като човек, който ще направи сходен акт ", споделя инженер, живеещ покрай дома на фамилията.



Тийнейджър от квартала, който също познава Аман, твърди, че младежът е приказвал за тероризъм, само че всички считали, че той се майтапи. „ Той споделяше: „ Имам граната в джоба си и, в случай че извършите една крачка по-близо до мен, аз ще я задвижвам. Мислехме си, че се майтапи. Казваше също: "Аз ще те обстрелвам “ и „ Аз ще бъда терорист “, само че бяхме деца и мислехме, че е смешка, въпреки, че Аман продължаваше да го споделя ", споделя момчето.

Местен прокурор от своя страна споделя, че подсъдимият е обсъждал със фамилията си, приятелите и гаджето си мощните си и крайни възгледи за джихада и желанието си да извърши терористична офанзива. „ Най-вече е бил разпален от осъществяване на офанзиви с нож, само че също бил податлив да прави офанзиви с киселина ", разкрива той.


Студентът е имал предходни присъди за владеене на огнестрелно оръжие и канабис. Той бил едвам на 17 години, когато почнал да събира терористични материали през 2017 година Съдията Марк Лукрафт съобщи, че Аман е направил „ поредност от закононарушения “.

Припомняме, че през вчерашния ден Судеш Аман извърши терористична офанзива в Южен Лондон, при която е съумял да рани двама души - мъж на 40 години и жена на 50-годишна възраст. Животът на мъжа към този момент не е в заплаха, дамата е изписана от болничното заведение. Друго момиче, към 20 години, е ранено от стъкло, разрушено от полицейски патрони. Тя продължава да бъде под наблюдението на лекарите.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР