19-годиншната варненка Калина Николаева е с над 40 подобрени рекорда

...
19-годиншната варненка Калина Николаева е с над 40 подобрени рекорда
Коментари Харесай

19-годиншната варненка Калина Николаева е с над 40 подобрени рекорда и 300 спечелени медала

19-годиншната варненка Калина Николаева е с над 40 усъвършенствани върха и 300 извоювани медала в плуването. В момента тя е ученичка последна година в Спортното учебно заведение “Васил Левски ” в Пловдив.

" Първоначално започнах единствено за здраве. Майка ми и татко ми желаеха да спортувам някакъв спорт. На 6 години започнах при моята първа треньорка Ваня Кръчмарова и на 9 години тя видя капацитет в мен и ме записа на първото ми съревнование. Плувах единствено на 200 м свободен жанр с 1 година по- огромни от мен. Станах 4-та, само че самата тръпка от надпреварата ми хареса, по тази причина взех решение да продължа професионално с този спорт “, споделя Калина пред Бнт и продължава:

„ Занапред желая да не преставам да представям България на Европейски и Световни шампионати, и някой ден да стигна до Олимпийски игри. Също по този начин, една от фантазиите ми е подобря националния връх за дами на 400 метра съчетано плуване, тъй като това е най-старият връх в плуването. На 43 години е. Рекордът е на Соня Дангалакова от 1980 година. Никой не го е подобрил и се надявам аз да съм тази, която да го усъвършенства ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР