18-тото издание на най-утвърдения столичен фестивал за приключенско кино, туризъм,

...
18-тото издание на най-утвърдения столичен фестивал за приключенско кино, туризъм,
Коментари Харесай

Големият алпинист Конрад Анкер пристига за 18-ите „Дни на предизвикателствата (5-7 декември 2023)

18-тото издание на най-утвърдения столичен фестивал за приключенско кино, туризъм, екология и деен метод на живот “Дни на провокациите ” още веднъж заема обичайното си място в календара в края на годината и ще се организира сред 5 и 7 декември в кино “Люмиер ”.

След няколко сезона на дейни договаряния уредниците от магазини “Стената ” най-сетне имат удоволствието да потвърдят, че специфичен посетител на събитието тази есен ще бъде американецът Конрад Анкер - иконична персона, пишеща специфична глава в историята на актуалния алпинизъм към този момент 35 години.  В актива си Анкер има изкачвания и министър председатели в Хималаите, Каракорум, Антарктида, Йосемити. Името му впечатлява надалеч оттатък респектиращия лист с алпийски достижения. Той e същинска легенда както като планинар, по този начин и като визионер. Неговата известност се простира в международен мащаб с помощта на обществените и благотворителни действия, с които се ангажира - той е член на управителните препоръки на Protect Our Winters, Memphis Rox и на Alex Lowe Charity Foundation.



Освен него сцената на “Дните ” ще даде изява на още трима вълнуващи приключенци: французинът Гийом Бруст, самостоятелен продуцент и оператор с над 20 години опит, над 200 плана и голям брой награди, чиято запазена марка са документалните филми и образни материали с неповторим взор към откривателството, приключенията и спортовете навън, изкуството и музиката.  Герхард Чернер пък е публицист, създаващ материалите си, пътувайки с велосипед до едни от най-красивите и труднодостъпни кътчета на планетата. Давид Шамбр е съ-автор на паметното издание за съвременен алпинизъм “Златни пикели - Оскарите в алпинизма ”, който ще гостува във връзка представянето на първото българско издание на книгата в границите на фестивала.



Осем спиращи дъха премиерни за огромен екран филми със надписи, пример в своята област, ще забележим в трите дни на фестивалната стратегия. Те обгръщат тематики от катерене и биг уол, през рискови ски, бързи води и дива природа до спелеология, които чертаят бъдещето освен на кинодокументалистиката, само че и на самото упражняване на рисковите спортове. От позиция на дължина - ще можем да се насладим на седем дългометражни и два къси кино лентата.


Българската аутдоор сцена, природата на България, акцията „ Земя под Закрила “ на Българско дружество за защита на птиците, целяща закупуване на горски територии в Сакар и акцията „ Хижа на годината “ ще бъдат мотив за диалог и равносметка. В програмата със свободен достъп са включени практическата работилница на Академия Първа помощ, спомагателни беседи за приключенския туризъм и още филми - върхови моменти от предходни издания.

Пълната стратегия за трите дни на фестивала “Дни на провокациите ” може да бъде прегледана тук. 
Билети за събитието са в продажба в магазини “Стената ” и онлайн на www.predizvikatelstva.com/билети като до 13 ноември са годни ранни промо цени за еднодневни билети, а за тридневни - до 27 ноември в това число.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР