18 мигранти бяха открити мъртви в изоставен камион. Осемнадесет мигранти,

...
18 мигранти бяха открити мъртви в изоставен камион. Осемнадесет мигранти,
Коментари Харесай

След смъртта на 18 мигранти в изоставен камион – арести, разследвания и схеми


18 мигранти бяха открити мъртви в зарязан камион. Осемнадесет мигранти, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион в софийското село Локорско през днешния ден.

Други 34 млади мъже от афганистански генезис са настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота,
само че има и няколко в по-тежко положение.
Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали. Прокуратурата проверява трагичния случай, арестувани досега са четирима обвинени. Според проверяващите, става дума за каналджийство.

В полицията е подаден сигнал за изоставения камион към 14:15 часа. Около него имало хора. Отишлите на място екипи са открили, че хората в транспортното средство са умряли. Не са открити документи за идентичност. Предполага се,
че хората са се возили в построен тайник
под транспортиран дървен материал. Разследването дотук е открило, че мигрантите са минали границата благодарение на стълба, прекарали са няколко дни в гората край град Ямбол и по-късно са натоварени на камиона, в който бяха открити.

Националното разследване пое следствието. На място дойдоха заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, като и
градският прокурор на София Илияна Кирилова.
Четирима души са арестувани по случая, съобщи Борислав Сарафов. Те са арестувани за 24 часа. Сред тях е и водачът на камиона. Ако се потвърди съпричастността им към случая, ще бъдат упрекнати, добави той и посочи, че става въпрос за каналджийска активност.

Този, който стои в дъното на този драматичен случай е човек с досъдебни производства, човек осъждан за каналджийство, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред публицисти в Смолян. Той подсети, че служебното държавно управление е внесло в 48-ия парламент законопроект, с който
се усилват наказванията за каналджийска активност.
Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев заяви, че в лечебни заведения са настанени 34 мигранти, като от тях пет са деца. Сред починалите има и дете на забележима възраст сред шест и седем години.

Към 17:30 ч. в болница „ Св. Анна “ са приети в болница седем души, във Военномедицинска академия – осем, в  „ Пирогов “ – седем, в „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ – четири, в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда – четирима,
в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи – четирима.
Хоспитализираните в „ Пирогов “ пациенти са в тежко положение, само че не животозастрашаващо. Всичко, което е належащо, като оказване на незабавна помощ, реанимационна активност и проучвания, се прави от сътрудниците тук, сподели Асен Меджидиев. Той посети „ Пирогов “ и ВМА, с цел да се запознае на място със положението на потърпевшите.
Министър Меджидиев уточни,
че незабавно след сигнала за случая от Центъра за незабавна здравна помощ – София са изпратени шест екипа, които са транспортирали потърпевшите. Според министъра, най-вероятно през последните дни мъжете не са приемали вода и храна, по телата им има охлузвания и рани.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР