18-месечно британско момиченце, което е родено напълно глухо, се смята

...
18-месечно британско момиченце, което е родено напълно глухо, се смята
Коментари Харесай

Новаторска генна терапия възстанови слуха на бебе


18-месечно английско момиченце, което е родено изцяло глухо, се счита за най-младия човек, на който е възобновен слухът след нова революционна генна терапия, съобщи Агенция Франс Прес.

Няколко медицински екипа по света, в това число в Китай и Съединените щати, тестват сходни лекувания с положителни резултати при наследствена глухота, която се основава на рядка генетична разновидност.

Британският ушен хирург Манохар Банс съобщи, че дребното дете Опал е първият човек в света, който получава терапия, създадена от американската биотехнологична компания Regeneron, и " най-младият в международен мащаб, който е юридически досега, доколкото ни е известно ".

Опал е лекувана в болничното заведение " Адденбрук " в Кеймбридж, част от фондация " Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust " в Източна Англия.

Банс назова резултатите от интервенцията на Опал " впечатляващи - толкоз покрай възобновяване на естествения слух ". Така че се надяваме, че това може да бъде евентуално лекуване ".

Операцията е резултат от десетилетия работа и бележи " нова епоха в лекуването на глухотата ".

Момиченцето от Оксфордшир в южната част на Централна Англия има генетична форма на слухова невропатия, която се предизвиква от спиране на нервните импулси от вътрешното ухо до мозъка.

За да се преодолее повредата, генната терапия от " новата епоха " на Regeneron доставя работещо копие на гена в ухото.

След интервенцията през септември предходната година слухът на Опал към този момент е " непосредствен до естествения ", като се чака по-нататъшно усъвършенстване.

Второ дете получи генната терапия в Кеймбридж. Положителните резултати бяха видяни шест седмици след интервенцията.

Снимка:БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР