18 годишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа на 1

...
18 годишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа на 1
Коментари Харесай

18-годишен младеж е задържан за тежката катастрофа в Стара Загора

18 годишният Н.М. е арестуван за тежката злополука на 1 октомври в Стара Загора, при която пострадаха тежко три дами. Образувано е досъдебно произвеждане. Това съобщи на брифинг в Районна прокуратура Стара Загора старши комисар Николай Колев, шеф на ОДМВР – Стара Загора. До момента арестуваният не е давал пояснение по делото.

При случая пострадаха три дами. 23-годишно момиче е с заплаха за живота и ампутиран крайник, а други две дами са в болница с разнообразни контузии. 

На този стадий от прокуратурата оповестяват, че през днешния ден ще бъде притеглен като обвинен и ще бъде удължено задържането му за 72 часа.

Районна прокуратура – Стара Загора е почнала следствие по случая. Определен е наблюдаващ прокурор, който от самото начало е следил хода на следствието, изясни районният прокурор Таня Димитров и добави, че се чака да се постанови мярка задържане на лицето за 72 час.  За сходно закононарушение законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 година и отнемане от право да ръководи МПС. Ако се реши, че е закононарушението е осъществено съзнателно го грозят от 3 до 12 години затвор.

Извършителят е възпитаник с право на ръководство на МПС от май месец тази година.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сухов изясни, че младежът не е дал пояснения. В момента се открива дали в действителност е имал рисково държание на пътя. Окръжният прокурор Дичо Атанасов изясни, че са разпитани 10 свидетеля  на случая, като прикани очевидци да се свържат с органите на Министерство на вътрешните работи.

Стана ясно също, че 18-годишният юноша има шофьорска брошура от 4 месеца, само че зад тила си към този момент има два акта за нарушавания, като единият е за превишена скорост.

Той е карал мощен автомобил, само че занапред експертиза ще откри с каква скорост и дали колата е била модифицирана. Автомобилът е не негова благосъстоятелност. 
Между краткотрайно постройката на Районната прокуратура - Стара Загора беше блокирана от протестиращи жители. Те упорстват да получат пояснения дали е прикриван причинителя и какво се прави за сигурността на жителите. 
От прокуратурата и полицията в Стара Загора през днешния ден увериха, че изрично не е юридически опит за потулване на случая и прикриване на причинителя.

Старши комисар Николай Колев увери, че последните три месеца не е постъпвала информация в полицията зо гонки и рисково дрифтене, защото от органите на реда поставят огромни старания да се оправят с безразсъдните водачи. Той увери, че има глобени водачи в Стара Загора. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР