18 000 души в България умират годишно заради експозиция на

...
18 000 души в България умират годишно заради експозиция на
Коментари Харесай

18 000 души годишно у нас умират заради фините прахови частици

18 000 души в България умират годишно поради експозиция на фини прахови частици . Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова по време на конференция след кръгла маса за вредата от фините прахови частици, съобщи кореспондент на .
Стана ясно също по този начин, че в международен мащаб над 4 млн. души годишно са подложени на летален излаз в резултат на нечистия въздух .
Никой не слага под подозрение, че неприятното качество на въздуха вреди на човешкото здраве. Качеството на въздуха е главен приоритет на Министерството на околната среда и водите, разяснява Иван Ангелов, шеф на дирекция „ Опазване чистотата на въздуха и попречване на замърсяването “.
Работи се по редица ограничения, които са свързани с понижаване на замърсяването от битовото отопление и превоза . Относно битовото отопление става дума за изгарянето на въглища и брикети. Относно превоза би трябвало да се увеличи качеството на продаваните горива и се правят такива промени в законодателството. Трябва да се ускори контрола във връзка с годишните механически прегледи и регистрацията на колите, разяснява още специалистът. В наредбата от нашето ведомство ще написа, че се позволяват за пласиране въглища и брикети, които дават отговор на избрани качества - несъмнено оптимално наличие на пепел и сяра , разясни още Иван Ангелов.

Кръглата маса за вредата от фините прахови частици, провела се в Министерство на здравеопазването, бе проведена от Българската асоциация за протекция на пациентите с ръководител Пламен Таушанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР