17-годишно момче се удави във водите на язовир Копринка край

...
17-годишно момче се удави във водите на язовир Копринка край
Коментари Харесай

Трагедия: 17-годишен се удави в езерото Копринка

17-годишно момче се удави във водите на язовир Копринка край Казанлък в ранния следобяд през днешния ден
Трагичният случай е станал малко след 14,00 часа в сряда по време на къпане в чашата на големия водоем на към 500 метра от стената с преливниците.

Младият Димитър пристигнал с другари при водоема, който е неразрешен за плуване. Първоначално други две момчета скочили от скалистия бряг в ледената вода, където дълбочината надвишава 15 метра. Димитър също решил да поплува. Двамата младежи го предизвестили, че водата е доста студена, само че това не го спряло. Момчето скочило и не изплувало.

Приятелите му се обадили на 112. На мястото на случая са пристигнали леководолази от локалния състезателен клуб отпред с ръководителя Кольо Радуков, които са подхванали проучване на региона, само че поради мощната замътненост и неналичието на добра видимост издирването е отсрочено за четвъртък.

17-годишният Димитър е десетокласник в гимназията по лека индустрия и туризъм в град Казанлък.

Язовир „ Копринка” се стопанисва от подразделението на НЕК „ Язовири и каскади”. От пресцентъра прецизираха, че тяхна грижа била единствено сигурността на язовирната стена, само че не отговаряли за сигурността на водоема по различен метод. Охрана, която да следи за нарушение на възбраната за къпане, на Копринка няма. Разчита се само на съвестта на туристите.

Това е първи драматичен случай в язовир Копринка от началото на годината.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР