17-годишният Стойко Чепенлиев, който през месец септември миналата година преби

...
17-годишният Стойко Чепенлиев, който през месец септември миналата година преби
Коментари Харесай

Непълнолетният Стойко, убил пастир край Пловдив за 60 лв. – неграмотен, женен и с дете

17-годишният Стойко Чепенлиев, който през месец септември предходната година преби до гибел пастира Живко Петков поради 60 лв., има приключено начално обучение и е необразован. За сметка на това към този момент е съумял да сътвори семейство и има 3-месечно дете, което към момента не е виждал. Това стана ясно по време на разпоредителното съвещание в Пловдивският областен съд през днешния ден.
Прочетете още
Срещу младежа е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – обир с нанесена тежка телесна щета, изразяваща се в непрекъснато разстройство на здравето, рисково за живота и междинна телесна щета, изразяваща се в трайно затрудняване придвижванията, довели до гибел на 64-годишния Живко. Според прокуратурата побоят е нанесен на 10 септември 2023 година, а гибелта е настъпила в следствие, като тялото е намерено 3 дни по-късно.

Двамата работили в еднакъв селскостопански обект все още на случая. В деня на убийството младежът изискал пари от Живко, който му дал сумата от 60 лв.. След това причинителят траял да желае пари, само че пастирът споделил, че не разполага с повече. Последвал  побой над мъжа, който довел до гибелта му.

Когато е открито тялото, не са открити следи от принуждение. При осъществената тройна съдебномедицинска експертиза, е открита мощна вътрешна кръвозагуба, която е довела и до неговата гибел.

В днешното съвещание юристът на младежа - Иван Недев пожела връщане на обвинителния акт на прокуратурата, поради основни нарушавания, ограничаващи правото на отбрана на Живко. Съдия Розалия Шейтанова се солидаризира със отбраната и приключи актуалното произвеждане, с цел да бъдат отстранени грешките.

Съдебният състав установи, че са позволени няколко основни отстраними процесуални нарушавания. „ Посочено е, че грабежът е съпроводен с две телесни повреди, само че не е разказан механизма за гибелта и връзката сред двете телесни повреди. Необходимо е да се изясни с какви удари, какъв брой и по какъв метод тъкмо са нанесени ударите и какво се е случило в трите дни от побоя до гибелта, а също по този начин и по какъв начин тялото се е озовало на посоченото място, на 1 километър от мястото на побоя ”, разясни арбитър Розалия Шейтанова.

Решението на магистратите не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период и заради тази причина към момента не е избрана дата за идващото съвещание.

Поради обстоятелството, че Стойко Чепенлиев към момента е малолетен, след редукцията на наказването, го грози отнемане от независимост от 5 до 15 години. От момента на залавянето му досега, той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР