17-годишната поп звезда Кристиан Костов e първият българин, носител на

...
17-годишната поп звезда Кристиан Костов e първият българин, носител на
Коментари Харесай

Кристиан Костов с европейска награда за дебют

17-годишната поп звезда Кристиан Костов e първият българин, притежател на EBBA - European Border Breakers Awards. Наградите се връчват на дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна. Кристиан научи новината преди минути в ефира на стратегия „ Хоризонт “ в изявление с музикалния редактор Жени Монева за предаването „ Евробокс “.  

Официалното връчване на премиите EBBA ще се състои на гала в Грьонинген (Холандия) на 17-и януари 2018 година, където той ще пее на живо. 

Събитието е част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика „ Евросоник “, подсилен от Европейската комисия по програмата „ Creative Europe “ и с медийната поддръжка на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио. 

Кристиан Костов реализира първата си огромна победа на състезанието „ Евровизия 2017 “ в Киев. Тогава той извоюва за България второто място, най-високото достижение за страната ни в този влиятелен европейски конкурс. Това негово присъединяване стана причина за идната огромна стъпка в кариерата му – той доби огромна известност в цяла Европа с песента Beautiful Mess. 

Следващ връх, който Кристиан може да покори в границите на EBBA дружно със слушателите на БНР и всички българи, е премията на публиката - Public ChoiceAward, която ще се дефинира посредством онлайн гласоподаване. Условията ще бъдат оповестени при започване на декември на уеб страницата на БНР. 

--------------------

Кристиан Костов е роден на 15 март 2000 година в Москва. Първият състав, в който взе участие като артист, е известният съветски детски отбор „ Непоседы “. През 2006 година се записва в първия сезон на съветското издание на шоуто за гении „ Голос Дети “ и стига до край. През сезон 2015/2016 взе участие стига до край и приключва на второ място в българското издание на Х Factor. Издава дебютния си сингъл „ Не си за мен “ на 7 октомври 2016 година. С него заема първо място в националната ранглиста на най-излъчваните български песни в радио и телевизионния ефир. През май 2017 година взе участие в интернационалния конкурс за ария „ Евровизия “ в Киев, доближава до финала на 13 май и печели второ място за България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР